Analist verwacht 100% stijging voor Shiba Inu (SHIB)

Ondanks de schommelingen op de cryptomarkt heeft de prijs van Shiba Inu (SHIB) vrij consistent bullish momentum weten te behouden, iets dat niet van veel cryptocurrencies kan worden gezegd. Gezien dit aanhoudende bullish sentiment lijkt de meme-munt klaar om een van de activa te zijn die een enorme rally zal meemaken. Alleen al op de korte termijn voorspelt de pseudonieme crypto-analist MMBTtrader dat de prijs een stijging van 2x zal doormaken.

SHIB koers klaar om 100% te stijgen

In een recente analyse onthult crypto-analist MMBTtrader waarom hij denkt dat de SHIB koers zal verdubbelen. Zoals zijn grafiek laat zien, was er de afgelopen maanden sprake van een gestage opwaartse trend in de prijs, en zelfs toen de opwaartse trend ten einde leek te zijn, handhaafde SHIB een relatief hoge prijs vergeleken met de dieptepunten van oktober.

Shiba Inu price chart from Tradingview.com

Deze outperformance zette zich voort in het nieuwe jaar, omdat SHIB nog steeds het niveau van $0,00001 kon handhaven, ondanks dips die de cryptomarkt deden schommelen. Dit suggereert dat bulls erin geslaagd zijn $0,00001 met succes om te zetten in steun. In dit scenario zou het gemakkelijk een lanceerplatform voor de prijs kunnen worden.

De voorspelling van de crypto-analist suggereert dat deze tegen de huidige prijs zou kunnen gaan stijgen. Zodra dit bereik echter eindigt en de accumulatie compleet is, begint hier het echte plezier voor de SHIB koers wanneer de rally naar verwachting zal beginnen.

Een sprong vanaf hier zou ervoor zorgen dat SHIB gemakkelijk en zonder problemen het niveau van $0,000014 zou bereiken. De eerste wegversperring ligt hier echter net boven. In het geval dat Shiba Inu snel de weerstand van $0,0000143 kan overwinnen, wordt een nieuwe pomp verwacht die zou kunnen leiden tot $0,000018.

Omdat er niet zoiets bestaat als een enkele continue opwaartse beweging, wordt weerstand verwacht net onder de $0,000018. Niettemin is dit de laatste weerstand en als Shiba Inu boven dit niveau klimt, wordt verwacht dat het boven de $0,00002 zal schieten, wat een beweging van 100% ten opzichte van de huidige prijs betekent.

SHIB daalt door marktonzekerheid

In de weken voorafgaand aan januari stond het vertrouwen rond de mogelijke goedkeuring van een Spot Bitcoin ETF op een ongekend hoog niveau, waarbij experts het een kans van 95% gaven op goedkeuring. Dit sentiment begon echter ietwat om te draaien, vooral nu BlackRock heeft onthuld dat het de aankoop van BTC ter waarde van $10 miljoen zal uitstellen.

Als gevolg hiervan daalde de prijs van cryptocurrencies in de hele ruimte snel en werd de Shiba Inu-prijs niet buiten beschouwing gelaten. SHIB verloor uiteindelijk voor het eerst in meer dan twee weken zijn positie op $0,00001 en daalde opnieuw naar de $0,000009-regio.

Dit is echter niet ongewoon en zou kunnen leiden tot de SHIB-variëteit en accumulatie die de crypto-analist schetst. In een dergelijk geval zou dit een aanleiding kunnen zijn voor een grotere prijsrally naarmate de bullmarkt echt losbarst.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!