Lyn Alden vindt een Bitcoin prijs van $100k teleurstellend en hoopt op $200k

Bekende macro-expert en crypto-veteraan Lyn Alden is van mening dat een piek van $100.000 voor Bitcoin (BTC) tijdens de volgende bullmarkt een tamelijk teleurstellend resultaat zou zijn voor de lopende bullish cyclus. Lyn Alden deelde haar gedachten over de toekomstige prijsontwikkeling van Bitcoin in een recent interview op de What Bitcoin Did-podcast.

Ze benadrukte de correlatie tussen wereldwijde liquiditeit en de cycli van Bitcoin, waarbij ze stelde dat de stijging of daling van liquiditeit een betrouwbare indicator is voor de prestaties van Bitcoin. Ze merkte echter ook op dat deze correlatie geen duidelijke indicatie geeft van hoe hoog of laag de prijs van Bitcoin zou kunnen zijn.

Hoewel liquiditeit een richtinggevend inzicht biedt, is het schatten van de omvang van prijsbewegingen uitdagender. Alden suggereert dat traditionele modellen zoals stock-to-flow, die specifieke prijsvoorspellingen geven op bepaalde data, mogelijk niet zo van toepassing zijn op de aard van Bitcoin.

“Bitcoin is sterk gecorreleerd met liquiditeit wat betreft richting, maar er is zeer weinig manier om een prijs ervan af te leiden. Het is niet echt nuttig voor omvang, dus het is niet zo’n stock-to-flow-model waar je kunt zeggen, ‘Oké, op deze datum zou het deze prijs moeten zijn.'”

Alden voorspelt een positieve vooruitzicht voor liquiditeit in de jaren 2024 en 2025, wat ook gunstig zou kunnen zijn voor risicovolle activa zoals Bitcoin. Ze voorziet een scenario waarin Bitcoin een rally van ongeveer 340% doormaakt vanaf de huidige prijsniveaus vóór het einde van 2025. Alden gaf het volgende aan:

“Mijn basisverwachting is voor nieuwe all-time highs, hopelijk boven $100.000, dus hopelijk zes cijfers. Maar letterlijk dat bereik… dat bereik is helemaal redelijk. Ik zou eigenlijk terughoudend zijn om te raden waar dat eindigt.

Ik denk dat iets van $100.000 plus een beetje teleurstellend zou zijn voor een bullmarktcyclus, vooral na de vorige bullmarkt die ook aan de teleurstellende kant was. Dus ik zou hopen op $200.000 of meer in de komende twee jaar of meer.”

Op het moment van schrijven handelt Bitcoin op $45.200, bijna 1% lager dan de afgelopen dag.

Samson Mow, CEO van Jan3, gelooft dat Bitcoin het potentieel heeft om binnen enkele dagen tot weken te stijgen naar $1 miljoen na goedkeuring van een spot Bitcoin ETF. Hij zei dat de combinatie van beperkte voorraad Bitcoin op exchanges en een golf van institutionele investeringen de prijs naar ongekende niveaus zal stuwen in een opmerkelijk korte periode. Mow zei:

“Je stuit op een zeer beperkte voorraad Bitcoin op de exchanges en beschikbaar voor aankoop met een stortvloed aan geld.

Dit is waarom je in korte tijd heel hoog kunt gaan.”

Mow benadrukte de instroom van institutioneel kapitaal die wordt verwacht bij de goedkeuring van een spot ETF, waarbij hij verklaarde dat er een stortvloed van geld zal zijn die probeert de beperkt beschikbare Bitcoin op exchanges te kopen. De toename van de vraag, samen met de schaarste van het aanbod, kan leiden tot een snelle en aanzienlijke prijsstijging.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!