Hoskinson reageert op bearish verwachting Peter Schiff omtrent ETF’s

Peter Schiff, een van de meest consistente en vocale critici van Bitcoin (BTC), waarschuwde crypto-investeerders op X om geen ongegronde verwachtingen te koesteren over het verwachte spot Bitcoin ETF-product. Belangrijk is dat zijn opmerking de kans op goedkeuring door de Securities and Exchange Commission (SEC) van de Verenigde Staten niet uitsluit. In reactie op Schiff wees Charles Hoskinson erop hoe vroeg de Bitcoin-criticus dit jaar begon.

In zijn bericht adviseerde Peter Schiff Bitcoiners om voorzichtig te zijn met wat ze wensen met betrekking tot de Bitcoin ETF. Hij merkte op dat de anticipatie op de mogelijke goedkeuring van een spot Bitcoin ETF door de SEC de prijs van de munt en de speculatieve vraag al jaren drijft.

Hij zei dat investeerders “uit moeten kijken” wanneer de ETF’s worden gelanceerd en de zeer verwachte institutionele vraag niet materialiseert zoals verwacht. Hoewel zijn woorden meer lijken op een oproep om risico’s op de juiste manier te beheren, bekritiseerden leden van Crypto X Schiff voor zijn negativiteit.

Een gebruiker met de naam @BTCCronus drong er bij Peter Schiff op aan “een beetje rust te nemen”, omdat hij “vermoeid moet zijn van zo vaak ongelijk hebben”. Als reactie hierop zei Peter Schiff dat hij een tweede adem heeft gekregen, wat mogelijk impliceert dat hij niet terugdeinst voor zijn kritiek op crypto op korte termijn.

Om zijn standpunt verder te benadrukken, zei Peter Schiff in een opvolgende opmerking dat een spot Bitcoin ETF niet nodig is, omdat investeerders al gratis BTC kunnen kopen en bewaren. Hij pleitte voor het kopen van een Gold ETF in plaats daarvan.

Met de meerderheid van de aanvragers voor een Bitcoin ETF die vóór 29 december 2023 wijzigingen hebben ingediend bij hun respectieve S-1-indieningen, wachten er nu ongeveer 12 op een definitieve beslissing van de marktregulator.

De goedkeuringskansen blijven op 90%, volgens analisten Eric Balchunas en James Seyffart van Bloomberg. Er zijn echter ook zichtbare onzekerheden die de SEC ertoe zouden kunnen brengen de potentiële goedkeuringsdeadline te verlengen.

Te midden van het wachten merkte Gabor Gurbacs, een strategisch adviseur van Tether en VanEck, op dat de industrie de initiële impact van een Bitcoin ETF overschat en de langetermijneffecten onderschat. Hij voorspelde dat de fondsen in eerste instantie ongeveer $100 miljoen instroom zouden kunnen hebben, maar op de lange termijn zou het net zo’n indrukwekkende voorsprong kunnen behalen als goud historisch gezien heeft gedaan.

De hype heeft desondanks geholpen de prijs van Bitcoin sinds het begin van het jaar op te drijven. Op het moment van schrijven staat Bitcoin 0,58% hoger op $45.061,42 volgens de gegevens van CoinMarketCap. De marktkapitalisatie en handelsvolume bedragen respectievelijk $882.502.164.017 en $30.795.978.398.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!