“Bitcoin is hier om te blijven”, aldus Jim Cramer

Economisch analist Jim Cramer beweert dat de recente veerkracht en technologische bekwaamheid van Bitcoin (BTC) wijzen op de duurzaamheid ervan, aangezien de koers voorbij de $45.000 stijgt, in afwachting van een goedkeuring van een spot Bitcoin ETF.

Hij verklaarde zelfverzekerd: “Je kunt Bitcoin niet doden”, en benadrukte de duurzaamheid ervan, waarbij hij verklaarde dat het “hier om te blijven” was. Cramer prees Bitcoin verder als een “technologisch wonder” vanwege zijn doorzettingsvermogen ondanks uitdagingen.

De context voor de opmerkingen van Cramer ligt in de recente stijging van Bitcoin boven de $45.000, een mijlpaal die sinds 2022 niet meer is bereikt. De verwachting van een spoedige goedkeuring voor een spot Bitcoin ETF wordt gezien als een belangrijke drijfveer achter de recente prijsstijging en er wordt verwacht dat het de prijs van de cryptocurrency nog hoger zou kunnen opdrijven, met verwachtingen voor goedkeuring begin volgende week.

Het optimisme van Cramer is geworteld in de opmerkelijke veerkracht die Bitcoin het afgelopen jaar heeft getoond, zelfs ondanks het toezicht van entiteiten als de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) en zijn voorzitter, Gary Gensler. Het geloof van Cramer in de lange levensduur van Bitcoin staat in contrast met het scepticisme van enkele opmerkelijke figuren, waaronder de onlangs overleden investeringslegende Charlie Munger en de CEO van JPMorgan Jamie Dimon.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!