Mickey Mouse pakt de spotlight op NFT-marktplaats OpenSea

Het populaire Mickey Mouse-animatiepersonage, uit Disney’s ‘Steamboat Willie’ uit 1928, is publiek domein geworden, waardoor gratis gebruik mogelijk is nadat het 95 jaar durende auteursrecht is verstreken. Door deze ontwikkeling winnen NFT-collecties met ‘Steamboat Willie’ Mickey Mouse aan populariteit op OpenSea.

Na het verlopen van het auteursrecht behaalden drie NFT-collecties met betrekking tot de oude mascotte de top drie plaatsen op de 24-uurs trendinglijst van OpenSea. De NFT-collectie getiteld “Steamboat Willie Public Domain 2024” heeft de nummer één plek bereikt na een handelsvolume van ongeveer $1,2 miljoen. Een andere collectie genaamd “Steamboat Willie” behaalde de tweede plaats op de lijst, terwijl “Steamboat Willie’s Riverboat” de derde plaats behaalde.

Naast de trendinglijst behaalde de Steamboat Willie Public Domain 2024-collectie ook de zesde plek in de 24-uurs toplijsten van OpenSea, samen met populaire collecties als de Bored Ape Yacht Club (BAYC) en Pudgy Penguins.

Naarmate de collectie aan populariteit wint en een positie krijgt naast populaire NFT’s zoals Bored Ape Yacht, herinnert Disney ons eraan dat de huidige versies van Mickey Mouse nog steeds auteursrechtelijk beschermd zijn. Ze zijn bedoeld om verwarring met ongeoorloofd gebruik van Mickey en andere personages te voorkomen. Disney blijft hun moderne personages beschermen, ondanks dat de versie uit 1928 het publieke domein betreedt.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!