Macro-expert Lyn Alden: Financiële instellingen geloven in de toekomst van Bitcoin

Macroeconomie-expert en auteur Lyn Alden zegt dat traditionele financiële instellingen beginnen te geloven dat Bitcoin (BTC) niet in een klassieke bubbel zit.

In een nieuw interview met Peter McCormack in de What Bitcoin Did-podcast, zegt Alden dat de prijs van Bitcoin in de afgelopen 15 jaar wijst op een algehele opwaartse markttrend die waarschijnlijk zal doorgaan:

“Je ziet deze terugkerende cyclus, en het heeft dit al drie keer gedaan. Drie keer heeft het een hogere piek gehad na een terugval van 75% of meer, soms zelfs meer dan 90%. En er zijn een handvol aandelen die dat hebben gedaan, maar ik heb geen aandelen gevonden die het meer dan drie keer hebben gedaan en dus als Bitcoin nog een hogere piek heeft, zou het de vierde keer zijn dat dit gebeurt.

Maar wat we in gedachten moeten houden is dat, opnieuw, de meeste mensen die grafiek niet hebben gezien. En in plaats daarvan zien de meeste mensen alleen de gebeurtenissen die plaatsvonden terwijl Bitcoin groot genoeg was voor hen om zich ervan bewust te zijn. Dus bijvoorbeeld, ze zagen de piek in 2017 en daarna de crash, en dan zagen ze de piek in 2021 en crash, de hogere piek, hogere laag. Dus ze hebben er twee gezien. Dus ze denken, Oké, er was een bubbel, en dan was er een stimuleringsbubbel, en dan is het dood. Dat is hoe veel mensen het zagen.”

Alden zegt dat zodra instellingen aandacht besteden aan de lange geschiedenis van BTC van het printen van hogere pieken en hogere dieptepunten, ze beginnen te begrijpen dat Bitcoin niet functioneert als een typische marktbubbel, maar als een activum in een langetermijnopwaartse trend:

“Waar wij, die meer in de ruimte zijn, zeggen: Nee, nee, dit gaat nog steeds sterk onder de oppervlakte. Wanneer ze een derde hogere piek zien en misschien een derde lagere laag, wordt het onmogelijk om te negeren. Want het gaat niet alleen om hoe vaak Bitcoin het gedaan heeft, het gaat om hoe vaak zij het hebben meegemaakt. En daardoor staat het volledig op hun radar, of ze nu die logaritmische grafiek hebben gezien of niet.

En dus denk ik dat dat is waar Bitcoin meer en meer genormaliseerd wordt onder de instellingen en het minder gek wordt om erover te praten omdat het een activum is dat geen kenmerken van een traditionele bubbel vertoont. Mensen blijven het tulpen noemen [een 17e-eeuwse marktbubbel gerelateerd aan de prijs van de bloembol], maar als je naar de tulpengrafiek kijkt, is het deze driejarige grafiek van gewoon deze waanzinnige piek en een crash. Het kwam niet terug hoger en hoger meerdere keren over meer dan 15 jaar. En dus zodra mensen dat meer en meer zien gebeuren, wordt het genormaliseerd.”

Bitcoin wordt verhandeld voor $42.742 op het moment van schrijven, met een lichte stijging in de afgelopen 24 uur.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!