Bitcoin klaar om verder omhoog te gaan, aldus analisten

Een crypto-strateeg die de bodem van de bearmarkt van Bitcoin in 2018 correct voorspelde, gelooft dat BTC zich voorbereidt op een nieuwe rally. De pseudonieme handelaar Bluntz vertelde aan zijn 234.200 volgers op het sociale mediaplatform X dat Bitcoin lijkt te consolideren binnen een driehoekspatroon op de dagelijkse grafiek. De handelaar deelde een grafiek waarop te zien is dat BTC uit het patroon breekt en stijgt naar ongeveer $48.000. Hij gaf het volgende aan:

“Veel mensen verwachten een lagere prijs voor BTC, maar aan het eind van de dag consolideert de prijs zijwaarts en tenzij $40.500 verloren gaat, zie ik geen reden om lager te verwachten maar eerder consolidatie gevolgd door expansie.

Waarschijnlijk nog wat zijwaartse beweging [en] dan omhoog, naar mijn mening.”

Bluntz / X

Met Bitcoin meer dan 6% gestegen in de laatste 24 uur, zei Bluntz dat handelaren beginnen over te schakelen naar een bullish standpunt ten opzichte van BTC.

“Echt geweldig. De dagelijkse [grafiek] ziet er goed uit en plotseling, in de ruimte van 24 uur, lijkt het erop dat alle bears weer bulls zijn geworden vanuit wat ik kan zien na 10 minuten scrollen door de feed. Het verbaast me keer op keer wat 24 uur prijsactie kan doen met het sentiment.”

Bluntz is niet de enige analist die bullish is over Bitcoin. Mede-cryptostrateeg Rekt Capital vertelde aan zijn 380.800 volgers op het sociale mediaplatform X dat BTC “bezig is met uitbreken.”

“Bitcoin heeft het patroon opnieuw bezocht en nog veel meer. BTC heeft dagelijks boven de patroonweerstand gesloten om het uitbreekproces te starten. Elke daling naar de bovenkant van het patroon zou de uitbraak volledig bevestigen.”

Rekt Capital / X

Op het moment van schrijven is Bitcoin $45.516 waard.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!