Novogratz noemt bullish argument voor Bitcoin naast store-of-value

De CEO van Galaxy Digital, Mike Novogratz, heeft onthuld wat hij beschouwt als het meest optimistische aspect van Bitcoin (BTC), anders dan zijn functie als waardeopslag. In een nieuwe podcastinterview met On the Tape, licht de miljardair toe wat volgens hem over het hoofd wordt gezien met betrekking tot de topcrypto op basis van marktkapitalisatie: dat het een voortdurende wereldwijde en virale financiële revolutie heeft ontketend. Hij gaf het volgende aan:

“Wat ik denk dat mensen over het hoofd zien – en daar heb ik in 2017 veel over gesproken toen we onze eerste manie hadden – is dat crypto echt de allereerste wereldwijde speculatieve manie was. We hadden nooit een wereldwijde markt.

We hadden een paar aandelen die wereldwijd werden verhandeld, maar als je teruggaat en kijkt naar de internetzeepbel van 1999, dan deed niemand in Korea mee, niemand in India, niemand in Rusland en niemand in Afrika.

Crypto is wereldwijd, en net zoals ik het Bitcoin-verhaal vertel op CNBC en Bloomberg en op podcasts hier in New York, is er iemand in een dorp in Indonesië die dat verhaal vertelt, en de virale aard van acht miljard mensen die elke dag meer bekeerlingen krijgen, is echt moeilijk te stoppen.

Het andere aspect hiervan is dat Bitcoin bestaat binnen een beweging – je kunt het crypto of decentralisatie noemen – en die beweging raakt mensen omdat het aanvoelt als een revolutie, het is een revolutie die zegt ‘ik wil de tussenpersoon uitschakelen, ik wil mezelf vertrouwen, ik wil peer-to-peer transacties hebben, [en] ik wil meer efficiëntie, gelijke toegang.'”

Bitcoin wordt verhandeld voor $42.532 op het moment van schrijven, een fractionele toename gedurende de laatste 24 uur.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!