Analist voorspelt Bitcoin correctie van 40%

Een veel gevolgde crypto-analist waarschuwt dat Bitcoin (BTC) mogelijk een diepe correctieve beweging zal doormaken als een historisch patroon zich voordoet.

Handelaar Ali Martinez vertelt zijn 38.700 volgers op het socialemediaplatform X dat Bitcoin de neiging heeft om een aanzienlijke terugval te ervaren na het herstel van een bearmarkt. Volgens de analist volgt Bitcoin hetzelfde patroon na het aanwakkeren van grote rally’s in 2016 en 2019:

“In 2016 en 2019, na het vinden van een marktbodem, vond de eerste grote correctie van Bitcoin plaats bij het bereiken van het 0.786 Fibonacci retracement niveau.

Als we van dit patroon uitgaan en de geschiedenis zich herhaalt, kan BTC verder stijgen richting $50.000 voordat het een correctie van 40% ervaart.”

Bron: Ali Martinez/X

Als hetzelfde patroon zich voordoet, kan een correctie van 40% vanaf het niveau van $50.000 Bitcoin doen dalen naar $30.000.

Op het moment van schrijven handelt Bitcoin voor $42.281.

Hoewel Martinez alarm slaat over een mogelijke grote correctie voor Bitcoin, blijft hij op lange termijn optimistisch over de top-cryptovaluta qua marktkapitalisatie. Martinez zegt dat hij verwacht dat de Bitcoin-bullmarkt zal aanhouden tot het einde van 2025, gebaseerd op BTC’s halveringscyclus.

De halvering, die de beloningen van BTC-mijnwerkers halveert, staat gepland voor april 2024. Dit evenement heeft ook historisch samengevallen met Bitcoin-bullmarkten.

Martinez zegt:

“Bitcoin [is] ontworpen rond vierjarige cycli, gedreven door de halveringsevenementen, die vaak de prijsactie weerspiegelen.

Historisch gezien vertaalt dit zich in drie jaar van bullish trends gevolgd door één jaar van bearish correctie. Volgens deze cyclus bevindt BTC zich in een opwaartse fase, mogelijk uitstrekkend tot december 2025!”

Bron: Ali Martinez/X

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!