Mark Cuban bekritiseert SEC over crypto-regulering

Mark Cuban, een ster van Shark Tank en de miljardair-eigenaar van het NBA-team Dallas Mavericks, heeft kritiek geuit op de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC). Hij beweert dat de SEC niemand beschermt en noemde de regulator “de Quickbooks van financiële regulering.” Hij benadrukte dat de Howey Test niet voldoende is om elke cryptogerelateerde situatie te dekken.

Met betrekking tot de vraag of de huidige effectenwetgeving voldoende is om crypto te reguleren, zei Cuban: “Alles wat je moet weten is dat Howey niet genoeg was om elke situatie te dekken, dus kwam Reves erbij.” Reves v. Ernst & Young is een zaak van het Hooggerechtshof gerelateerd aan de definitie van een “investeringscontract” onder de Securities Act van 1933. De miljardair voegde toe:

“Nu is er behoefte aan een crypto-aanvulling op Howey en Reves.”

De eigenaar van de Dallas Mavericks verklaarde: “De SEC is de Quickbooks van financiële regulering. Ze beschermen niemand, maar ze zijn erg goed in boekhouding.”

Cuban deelde verder: “Het is ook goed om te weten dat als de SEC dezelfde weg was ingeslagen als Japan en onderpand had vereist voor cryptoleningen, alle failliete cryptodiensten nog steeds zouden bestaan. Net zoals FTX Japan.”

Bovendien vroeg de Shark Tank-investeerder: “Heeft de SEC ooit ingegrepen om investeerders te beschermen voordat er iets slechts gebeurde?”

Cuban merkte op dat hij “Sharesleuth heeft gesteund en er winst uit heeft gehaald, door overduidelijk frauduleuze bedrijven te vinden en te publiceren wat we hebben gevonden,” en benadrukte: “De SEC is nooit tussengekomen om de fraude te stoppen.” Sharesleuth is een onderzoeksjournalistieke website die zich richt op het blootleggen van effectenfraude en bedrijfsmisstanden.

“En natuurlijk, Pink Sheets / OTC hebben nu registratie en zijn nog steeds vatbaar voor fraude,” vervolgde Cuban, concluderend:

“En dan zijn er nog de beschermingen voor de miljoenen en miljarden aandelen die verhandeld worden in failliete bedrijven waar de SEC niets aan doet om te voorkomen. Want hé, registratie is blijkbaar voldoende om investeerders te beschermen.”

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!