Ripple CLO reageert op overwinning Terraform-zaak tegen SEC

Stuart Alderoty, de Chief Legal Officer van Ripple, heeft gereageerd op de recente uitspraak in de zaak van Terraform Labs via een bericht op sociale media.

Alderoty heeft ervoor gekozen geen definitief standpunt in te nemen over de Terraform-zaak, maar hij heeft wel de nadruk gelegd op drie essentiële aspecten van de beslissing van de rechtbank. Hij benadrukte het cruciale belang van een feitelijke basis in juridische oordelen, wees op het ontbreken van kritiek of verwijzing naar een soortgelijke zaak van Ripple door rechter Jed Rakoff, en bekritiseerde de voortdurende strategie van de SEC om de regulering van cryptocurrency aan te pakken via langdurige geschillen, waarbij elk token afzonderlijk wordt behandeld.

De advocaat beschouwt zo’n strategie als een verkeerde inspanning, voortgestuwd door een streven naar politieke macht in plaats van een solide beleidsstandpunt.

SEC scoort een overwinning: Rakoff beslist in zaak Terraform Labs

De rechter Rakoff heeft in de zaak tegen Terraform Labs in het voordeel van de SEC beslist. De rechtbank verklaarde de digitale activa van Terraform Labs, inclusief UST, als niet-geregistreerde effecten na toepassing van de Howey-test. markeert een overwinning voor de SEC, maar het is onwaarschijnlijk dat het het opmerkelijke regelgevingslandschap voor digitale activa verder zal verduidelijken.

Tanende invloed SEC: Cryptosector weerbaarder tegen juridische bedreigingen in 2024

Alderoty’s recente opmerkingen suggereren een verandering in hoe de cryptocurrency-industrie de autoriteit van de SEC ziet. Een vooraanstaande advocaat gaf onlangs aan dat de sector steeds weerbaarder wordt tegen de juridische bedreigingen van de SEC, ondanks de voortdurende inspanningen van het agentschap om de sector te reguleren.

Deze observatie komt op een moment dat de cryptowereld het jaar 2024 betreedt en geconfronteerd wordt met langdurige juridische geschillen en onzekerheden op het gebied van regelgeving. Het lijkt erop dat de juridische strijd tegen belangrijke spelers in de cryptowereld, waaronder Ripple, waarschijnlijk zal voortduren.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!