Bitcoin miners verkopen $129M BTC in één dag

De Bitcoin-reserves van cryptominers zijn aanzienlijk gedaald, waardoor ze het laagste niveau sinds mei hebben bereikt. Deze afname is een belangrijk teken van verhoogde verkoopdruk. Ondanks deze trend is de grootste cryptocurrency, Bitcoin (BTC), in december met meer dan 13% gestegen. Deze informatie komt van CryptoQuant, een platform dat cryptogegevens analyseert.

De reserves van miners vertegenwoordigen het totaal aantal Bitcoin dat wordt bewaard in de wallets van de miners. Een daling van deze reserves wijst vaak op een beweging van munten naar de beurzen, wat meestal een indicatie is van een aanstaande verkoop. Dit patroon werd zichtbaar toen de miners in oktober begonnen met het aanpassen van hun financiën. De daling van de reserves werd in deze maand nog duidelijker. De huidige reserve staat op 1,832 miljoen BTC, wat lager is dan het hoogtepunt van 1,845 miljoen in oktober.

AliCharts, een gebruiker op een bekend sociaalmediaplatform, heeft onthuld dat miners binnen een tijdsbestek van 24 uur ongeveer 3.000 BTC hebben verkocht. Deze verkoop vertegenwoordigt een waarde van ongeveer $129 miljoen. Op dit moment wordt Bitcoin verhandeld voor $42.891, wat een daling is ten opzichte van de piek van $43.710 die gisteren werd genoteerd. Op 28 december was er een negatieve netto-instroom van 1.524 BTC, wat aangeeft dat er meer Bitcoin werd opgenomen dan er nieuwe munten werden gemunt.

Een belangrijke gebeurtenis staat gepland voor april: de Bitcoin-halvering. Dit zal de beloningen voor miners halveren van 6,25 BTC per blok naar 3,125 BTC. Analisten voorspellen dat deze verandering een aanzienlijke aanbodschok zal veroorzaken in de Bitcoin-markt. Ze speculeren dat de prijs van Bitcoin hierdoor zou kunnen stijgen tot maar liefst $160.000. Deze situatie houdt de cryptogemeenschap nauwlettend in de gaten, omdat het significante implicaties kan hebben voor de marktwaarde en de toekomstige strategieën van zowel miners als beleggers.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!