Analist: ‘FOMO gaat toeslaan’ bij BTC boven cruciale prijsdrempel

Veteranhandelaar en analist Tone Vays spreekt zich positief uit over Bitcoin (BTC) als de leidende cryptovaluta boven een tweejarig hoogtepunt uitstijgt en het momentum behoudt.

Vays vertelt aan zijn 123.000 YouTube-abonnees dat als Bitcoin boven de prijs van $48.222 uitstijgt, dit een tweejarig hoogtepunt zal markeren.

Volgens de doorgewinterde handelaar en analist zou het doorbreken van het tweejarig hoogtepunt de mogelijkheid openen voor Bitcoin om niveaus dicht bij de all-time high van $69.000 te herbezoeken:

“Het enige andere hoogtepunt om mee om te gaan [na het overstijgen van $50.000] gaat de sluitings all-time high van $65.000 zijn.

Ik denk dat als Bitcoin zich boven $50.000 begint te vestigen, FOMO (Fear Of Missing Out) zal losbarsten. Zoals de ultieme FOMO zal losbarsten, iedereen zal erin haasten.”

Volgens Vays zou een significante correctie voor Bitcoin in de toekomst wellicht niet materialiseren, zoals blijkt uit wat er voor en na de derde halvering van BTC gebeurde:

“Bitcoin die onder $35.000 daalt… zou geweldig zijn om helemaal tot $30.000 te gaan voor een goede terugval. Maar zoals we in eerdere bullmarkten hebben gezien, krijgen we dat meestal niet…

[In 2019/2020] toen we boven de eerdere dubbele hoogtepunten uitbraken… We hadden een dubbele top van ongeveer $14.000, $15.000 hier in de zomer [juni] van 2019. En vervolgens nog een keer in augustus, de zomer van 2020 – een jaar uit elkaar, hadden we deze twee dubbele toppen.

En toen braken we de dubbele top en het enige dat potentieel in de weg van Bitcoin stond, was de [toen] all-time high van $19.000. En je kunt zien hoe [Bitcoin] er gewoon bovenuit brak en bleef gaan en gaan en gaan. Dus, dat kan opnieuw gebeuren.”

Dubbele toppen zijn patronen die worden gevormd wanneer de prijs van een activum twee opeenvolgende pieken maakt op een weerstandsniveau.

Bitcoin handelt op $42.783 op het moment van schrijven.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!