Japans financieel bedrijf verwerft digitale vermogensbeheerder 3iQ

Monex, een Japans financieel bedrijf, staat op het punt een meerderheidsbelang te verwerven in 3iQ, een Canadese digitale vermogensbeheerder.

Deze overname weerspiegelt de trend van grote crypto-beurzen die zich uitbreiden naar vermogensbeheer. Monex, eigenaar van TradeStation in de VS en Coincheck sinds 2018, heeft geen details over de deal bekendgemaakt.

3iQ viel op met zijn Bitcoin ETF in Canada, gelanceerd in 2020. Ondanks een piek van $755 miljoen aan activa na de lancering, stabiliseerde het rond $100 miljoen. 3iQ innoveerde door stakingsopties toe te voegen aan een Ethereum ETF.

In 2022 overwoog 3iQ hulp te bieden aan Amerikaanse spot Bitcoin ETF-aanvragers, passend bij de markttrend. De goedkeuring van Bitcoin ETF’s door de Ontario Securities Commission, met nadruk op dagelijkse liquiditeit en veilige bewaardiensten, versterkte het bedrijf.

CEO Frederick Pye van 3iQ is vol vertrouwen in het versterken van Coincheck’s aanbod, vooral voor institutionele beleggers, met behulp van 3iQ’s expertise in uitzonderlijke crypto-assetproducten.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!