Vitalik Buterin geeft drie opties om Ethereum te verbeteren

In een bericht van 27 december op het onderzoeksforum van Ethereum (ETH) schetste Buterin zijn ideeën voor het oplossen van een beginnend pijnpunt dat wordt veroorzaakt door de toenemende netwerkvalidators en cryptografische handtekeningen die nodig zijn voor elk blockchain-slot.

Het aantal Ethereum-validators is sinds The Merge in september 2022 meer dan verdubbeld, van ongeveer 430.000 naar ruim 895.000. Deze toename betekent ook een toename van het aantal handtekeningen dat nodig is om netwerkoperaties uit te voeren en Ethereum te onderhouden.

1. De eerste manier werkt door het stimuleren van fusies tussen validatorteams door de minimale Ether (ETH) te verhogen die nodig is om een Ethereum-validator te laten draaien. Deze methode draait om de gedecentraliseerde stakingpools van het netwerk.

2. Ten tweede stelde Buterin voor om de stakingslagen in tweeën te verdelen. De ene laag zou strengere parameters hebben, terwijl de andere flexibelere voorwaarden zou bieden. Beide lagen zouden onafhankelijk zijn en opereren onder enigszins afzonderlijke blockchain-regels, in lijn met het ethos van Ethereum.

3. De derde manier van Buterin stelde een mechanisme voor om een reeks validators uit een pool van netwerkdeelnemers te randomiseren. Een ander mandje van deze teams zou elk slot ondertekenen, waardoor de 8192 handtekeningen die momenteel nodig zijn, behouden blijven. Volgens de medeoprichter van Ethereum is dit het meest complexe alternatief.

Aankomende upgrades zoals Dencun kunnen ook de vereiste handtekeningen verhogen, wat extra belasting toevoegt, wat Buterin hoopt te vermijden. Buterin deelde eerder zijn gedachten over het verbeteren van de decentralisatie door staking op Ethereum te vernieuwen en uitte zijn zorgen over het hervatten van diensten. De ontwikkelaar waarschuwde bovendien voor DAO’s die stakingpool-knooppunten exploiteren.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!