Hong Kong onderneemt stappen om cryptocurrency-hub te worden met nieuwe stablecoin-wet

Hong Kong heeft een belangrijke stap gezet om de stablecoin-industrie te reguleren, door een juridisch kader voor te stellen dat uitgevende instellingen van stablecoins zou verplichten een licentie binnen de stad te verkrijgen. De nieuwe wet is bedoeld om stabiliteit en toezicht te brengen op de groeiende stablecoin-markt.

Het voorstel, gezamenlijk gepubliceerd door de Hong Kong Monetary Authority (HKMA) en het Bureau of Financial Services and Treasury, schetst de belangrijkste vereisten voor uitgevende instellingen van stablecoin die actief zijn in Hong Kong.

Volgens het voorgestelde regelgevingssysteem zou een uitgever van stablecoin een licentie van de HKMA moeten verkrijgen als hij een stablecoin uitgeeft die verwijst naar de waarde van een of meer fiat-valuta’s in Hong Kong.

Om voor een licentie in aanmerking te komen, moet een uitgevende instelling van stablecoin lokaal zijn opgericht, een bestuursaanwezigheid hebben en een effectief stabilisatiemechanisme opzetten. Dit omvat het aanhouden van een pool van hoogwaardige, zeer liquide reserves via passende bewaarregelingen. Daarnaast benadrukt het voorstel dat alleen stablecoins uitgegeven door gelicentieerde entiteiten mogen worden aangeboden aan particuliere beleggers.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!