Epic Games verandert beleid om blockchain games toe te staan

De Epic Games Store, de digitale distributiewinkel van Epic Games, heeft wijzigingen doorgevoerd waardoor sommige blockchain-spellen weer op hun platform mogen worden aangeboden. Epic Games heeft aangekondigd dat het nu games die als “Alleen voor Volwassenen” worden beoordeeld vanwege het hebben van non-fungible tokens (NFT’s) en blockchain-elementen, zal toelaten.

Volgens de ESRB ontvangen sommige blockchain-spellen de beoordeling “Alleen voor Volwassenen” (AO) vanwege de mogelijkheid om de gewonnen digitale valuta om te wisselen voor “echt geld”. De winkel sloot alle spellen met een AO-beoordeling van de Entertainment Software Rating Board (ESRB) uit van zijn platform, met een algeheel verbod op dit soort producten.

Recentelijk kondigde het echter een verandering aan, door een uitzondering toe te voegen voor blockchain- en NFT-spellen. Deze spellen moeten echter nog steeds voldoen aan de reeds bestaande richtlijnen en de verboden op pornografie, gokken en haatdragende inhoud.

Door de wijziging konden twee spellen, die waren verwijderd vanwege de AO-beoordeling, Unchained Gods en Striker Manager 3, weer opgenomen worden op het platform. Immutable, een laag 2 Ethereum-uitbreidingslaag en ontwikkelaar van Gods Unchained, vierde deze ontwikkeling als een erkenning van het belang van deze technologie in de gamingwereld. Het verklaarde:

“Wij zijn blij met de beleidswijziging van Epic Games, en Gods Unchained is opnieuw op hun winkel vermeld. Deze beleidswijziging toont aan dat de ruimte de ervaring van web3-gaming erkent, en we zijn weer een stap dichter bij adoptie.”

Steam, een ander digitaal distributieplatform, heeft sinds 2021 een algeheel verbod op blockchain- en NFT-spellen. Desondanks vinden ontwikkelaars nog steeds manieren om crypto-gerelateerde spellen te lanceren op dit toonaangevende platform.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!