Analist voorspelt nieuwe recordhoogte voor BTC binnen twee maanden

Een indicator suggereert dat nieuwe recordhoogtes voor Bitcoin (BTC) niet meer dan twee maanden verwijderd zijn, volgens een nauwlettend gevolgde cryptoanalist.

De pseudonieme analist TechDev vertelt zijn 425.000 volgers op het sociale mediaplatform X dat het on-balance volume (OBV) van Bitcoin, een trendindicator die volume-flow gebruikt om prijsveranderingen te anticiperen, hint op nieuwe hoogtes om de hoek voor BTC.

Volgens TechDev geeft de OBV momenteel hetzelfde signaal af dat voorafging aan de stijging van Bitcoin naar nieuwe recordhoogtes (ATH’s) in 2017 en in 2021.

“Het is interessant. Het twee-maandelijkse OBV van Bitcoin staat op nieuwe hoogtes. Historisch gezien betekende dit dat een nieuwe ATH niet meer dan twee maanden weg was… En een top was zes tot 10 [maanden weg].”

Bron: TechDev/X

TechDev’s grafiek suggereert dat elke keer als de OBV een nieuwe hoogte bereikt, Bitcoin ook binnen één candle op de twee-maandelijkse grafiek een nieuwe hoogte bereikt.

TechDev zei ook onlangs dat een andere indicator, die volgens hem “nooit heeft gemist”, recent bullish is geworden voor BTC.

De analist zei dat de Vortex Indicator (VI) opnieuw het begin van een Bitcoin-bullmarkt signaleert.

De VI wordt gebruikt in technische analyse om trendomkeringen te herkennen en huidige trends te bevestigen. Op basis van de maandelijkse grafiek van BTC van de analist heeft de VI-indicator nauwkeurig het begin van sterke Bitcoin-rally’s in drie eerdere gevallen aangegeven, en het geeft nu voor de vierde keer een bullish signaal:

“Een zeldzaam Bitcoin koopsignaal dat nooit heeft gemist.”

Bron: TechDev/X

Op het moment van schrijven handelt Bitcoin op $43.905.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!