Argentinië staat contracten in Bitcoin toe, lokale prijs schiet naar ATH

Diana Mondino beweerde dat een decreet dat het gebruik van bepaalde valuta in contracten en voor betalingen legaliseert, ook van toepassing zou zijn op Bitcoin (BTC). Zij gaf het onderstaande aan:

“We bekrachtigen en bevestigen dat in Argentinië contracten kunnen worden overeengekomen in Bitcoin.”

Deze stap volgt op de verkiezing van crypto-vriendelijke president Javier Milei op 19 november. Het decreet “Bases for the Reconstruction of the Argentine Economy,” aangenomen op 20 december, vermeldde echter niet specifiek BTC. Desalniettemin bevatte het bepalingen voor valuta die niet als wettig betaalmiddel worden erkend, waarbij Mondino bevestigde dat Bitcoin in haar aankondiging was opgenomen.

De minister noemde ook dat je “crypto” samen met koeien en liters melk kunt gebruiken om contracten af te wikkelen. JAN3 CEO Samson Mow reageerde met:

“Niet elk land hoeft Bitcoin wettig betaalmiddel te maken; elk land zal zijn eigen unieke pad hebben. Alle wegen leiden naar BTC.”

Op 12 december kondigde de nieuw gekozen president Javier Milei een scherpe devaluatie aan van de lokale valuta, de Argentijnse peso, met 50% van 400 naar 800 ten opzichte van de Amerikaanse dollar. Argentinië heeft al jaren last van hyperinflatie, momenteel op een pijnlijke 161%. Als gevolg hiervan zijn de prijzen van BTC in de lokale valuta dit jaar naar recordhoogtes gestegen.

Om een Bitcoin te kopen in Argentijnse pesos, zou je er 35 miljoen van moeten afstaan. Lokale prijzen verdubbelden medio december kort na de waardering van de valuta en staan nu op een all-time high.

Deze stap heeft geruchten doen ontstaan dat Argentinië El Salvador zou kunnen volgen en Bitcoin wettig betaalmiddel zou maken in 2024. Milei heeft eerder opgemerkt dat Bitcoin “de terugkeer van geld naar zijn oorspronkelijke schepper, de private sector, vertegenwoordigt.”

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!