De DOGE-1 missie van SpaceX naar de maan is vertraagd

De DOGE-1, een geplande ruimtemissie gefinancierd door de cryptocurrency Dogecoin en opmerkelijk ondersteund door Elon Musk, heeft te maken gehad met een vertraging.

Intuitive Machines, het bedrijf dat deelneemt aan de lancering, meldde in een persbericht van 19 december dat de lancering van de Nova-C IM-1 missie, die is toevertrouwd aan de Doge-gemeenschap voor hun missie, een nieuwe lanceerdatum heeft gekregen, gepland ergens in medio februari.

“Het doel van de IM-1 missie met de Nova-C lunar lander is om te landen nabij de zuidpool van de maan, wat specifieke lichtomstandigheden vereist die slechts enkele dagen per maand beschikbaar zijn,” aldus het bericht van Intuitive Machines.

Het ruimtetechnologiebedrijf Geometric Energy Corporation ontwikkelt de DOGE-1 satelliet, die voor het eerst werd aangekondigd door SpaceX-oprichter Elon Musk in 2021.

Bovendien heeft het Amerikaanse bedrijf Astrobotic, gespecialiseerd in de ontwikkeling van ruimterobots voor maanmissies, aangekondigd dat het op 23 december een portemonnee met de Dogecoin (DOGE) meme-cryptocurrency naar het oppervlak van onze maan zal sturen, met behulp van de Vulcan Centaur Rocket ULA.

De DOGE-portemonnee zal zijn reis naar de maan maken als onderdeel van het Moonbox-programma van het Duitse transportbedrijf DHL, dat klanten de mogelijkheid biedt om tegen betaling kleine voorwerpen de ruimte in te sturen.

Alles wijst erop dat Doge, de charmante shiba inu-hond die het middelpunt vormt van een van de meest winstgevende meme-munten in de crypto-industrie, al een opmerkelijke legende in de ruimte heeft gecreëerd.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!