Bitcoin-miners ervaren een stijging van 60% in inkomsten door de populariteit van Ordinals

Het Ordinals-protocol heeft een ingrijpende transformatie veroorzaakt binnen het Bitcoin ecosysteem. Zijn invloed reikt verder dan het domein van digitale verzamelobjecten en komt rechtstreeks ten goede aan een essentieel segment van de blockchain gemeenschap: de miners.

Ordinals zorgde voor een golf van bedrijvigheid op het netwerk

Sinds de lancering van Ordinals in december 2022 hebben Bitcoin-miners een substantiële toename van hun inkomsten ervaren. De integratie van NFT-transacties in de Bitcoin blockchain resulteerde in een stijging van de gebruikersactiviteit, wat leidde tot hogere transactiekosten. Miners, die van essentieel belang zijn voor het verwerken en valideren van blockchain-transacties, hebben bijna $600.000 verdiend aan NFT-transacties via Ordinals in slechts twee maanden.

De gemiddelde transactiekosten zijn gestegen naar meer dan $37, een niveau dat voor het laatst werd gezien tijdens de hoogtijdagen van de bullmarkt in 2021, waardoor de inkomsten van miners aanzienlijk zijn toegenomen. Dit vormt een opmerkelijk contrast met de bescheiden $1-$2 aan transactiekosten die voorafgingen aan het opkomende fenomeen van Ordinals.

Bitcoin-miners zien een stijging van 60% in inkomsten

De groeiende populariteit van Ordinals heeft niet alleen geleid tot een bredere toename van mijnbouwinkomsten, maar ook tot een totaalinkomen van Bitcoin-miners op de blockchain dat in het vierde kwartaal met ongeveer 60% is gestegen tot $2,5 miljard, volgens Coin Metrics. Dit vertegenwoordigt het hoogste niveau sinds begin 2022.

Bovendien heeft het Ordinals-effect invloed op langetermijnmijnbouwstrategieën en stimuleert het discussies over het energieverbruik van het netwerk en de regelgevende implicaties ervan. De verschuiving van BTC van zijn oorspronkelijke rol als digitale valuta naar een veelzijdig blockchainplatform heeft ook de perceptie van de gemeenschap ten opzichte van de valuta hervormd.

Naarmate het ecosysteem zich aanpast aan deze veranderingen, staan miners voor zowel kansen als uitdagingen die gepaard gaan met deze innovatie. Dit dynamische scenario plaatst hen in een kritieke positie binnen de blockchaingemeenschap, waarbij ze de complexiteiten en implicaties van de integratie van Ordinals doordacht navigeren.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!