Bitcoin rebound zorgt dat 84% van de adressen winst maakt

Bitcoin (BTC) maakt ondanks de hevige volatiliteit die het op dit moment doet schudden, een dramatisch herstel in zijn prijs mee. Op het moment van schrijven is de prijs van Bitcoin in de afgelopen 24 uur met 1,22% gestegen naar $42.926,38. De volatiliteit heeft de prijs van Bitcoin doen schommelen van een laagste punt van $41.826,34 tot een hoogste punt net iets hoger dan de $44.000, terwijl Bitcoin-bulls proberen boven het weerstandsniveau van $44.000 te blijven.

Tijdens deze brede prijsacties gebeurde er een intrigerend evenement on-chain: de winstgevendheid van Bitcoin bereikte 84,84%, waardoor meer adressen in de winst terechtkwamen. Volgens gegevens van IntoTheBlock plaatsen huidige metingen adressen in de winst op 43,74 miljoen, een cijfer dat vergeleken kan worden met slechts ongeveer 5,98 miljoen in verlies en 1,83 miljoen adressen op hun break-even punten.

Tot nu toe dit jaar heeft er een drastische verschuiving plaatsgevonden in de winstgevendheid van Bitcoin, die op een bepaald moment zo laag was als 60%. Verbeterd sentiment op de markt en het aanstaande Bitcoin-halveringsevenement hebben echter duidelijk gemaakt waarom Bitcoin het grootste actief is in de cryptowereld op basis van marktkapitalisatie.

Terwijl het halveringsevenement zeker is en ergens in april volgend jaar zal plaatsvinden, is een andere cruciale gebeurtenis die de omhelzing van Bitcoin op dit moment vormgeeft, de voorspelling van goedkeuring van de spot ETF door de United States Securities and Exchange Commission (SEC).

Zoals voorspeld door veel experts in de industrie, zou de ETF wellicht de ultieme spelveranderaar kunnen zijn die de volledige aandrijving in de bull-marktcyclus bevestigt. Wall Street verwacht al een kapitaalinstroom van $100 miljard in het product als het wordt goedgekeurd, wat een mogelijke mega-run in de prijs kan veroorzaken. Ondanks de onzekerheid beginnen marktspelers de impact van de spot Bitcoin ETF in te prijzen, vandaar de stijging in prijs die vandaag is waargenomen.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!