Bitcoin laat zeldzaam en nauwkeuring bullish signaal zien, aldus TechDev

Een veelgevolgde crypto-analist beweert dat Bitcoin (BTC) een historisch zeldzaam en nauwkeurig bullish signaal laat zien. De pseudonieme crypto-strateeg TechDev vertelde namelijk aan zijn 424.500 volgers op het sociale mediaplatform X dat de Vortex Indicator (VI) opnieuw aangeeft dat een Bitcoin-bullmarkt begint.

De VI wordt gebruikt in technische analyse om trendomkeringen te detecteren en huidige trends te bevestigen. Op basis van de maandelijkse grafiek van BTC van de analist heeft de VI-indicator nauwkeurig het begin van bullmarktperiodes vastgesteld in drie eerdere gevallen, en nu geeft het voor de vierde keer een bullish signaal af.

“Een zeldzaam Bitcoin-koopsignaal dat nooit gemist is.”

TechDev / X

De analist gelooft ook dat een andere maatstaf die op bullishness wijst voor Bitcoin, de recente sterke prestatie van de Dow Jones Industrial Average (DJI) is.

“Nieuw all-time-high op de Dow Jones vandaag. Benieuwd wat er hierna komt.”

De grafiek die hij deelt, bevat de meting van het rendement op de Chinese 10-jarige obligatie ten opzichte van de Amerikaanse dollarindex (CN10Y/DXY) om de cyclische patronen van wereldwijde liquiditeit te illustreren, die lijken samen te vallen met de marktcycli van Bitcoin.

De grafiek van de analist laat zien dat de wereldwijde liquiditeit al in de lift zit, wat suggereert dat Bitcoin hetzelfde pad kan volgen als in 2011, 2013, 2017 en 2020. Bitcoin wordt verhandeld voor $42.540 op het moment van schrijven, een stijging van 2,6% in de afgelopen 24 uur.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!