Tether (USDT) gaat FBI toegang geven tot haar gegevens

Stablecoin-uitgever Tether (USDT) bereidt zich naar verluidt voor om het Federal Bureau of Investigation (FBI) toegang te geven tot zijn platform kort nadat het de Amerikaanse geheime dienst toegang heeft verleend.

In een brief, gericht aan senator Cynthia Lummis en vertegenwoordiger James French Hill, zei Paolo Ardoino, CEO van Tether, dat het cryptobedrijf wetshandhavingsinstanties inschakelt als middel om de misdaad te bestrijden. Hij zei het volgende:

“Tether blijft een cruciale rol spelen bij het ondersteunen van wetshandhaving. Zoals onlangs benadrukt door het Amerikaanse ministerie van Justitie (DOJ), heeft ons werk slechte actoren helpen dwarsbomen en het herstel van slachtoffers helpen.

Tether heeft onlangs de Amerikaanse geheime dienst in ons platform opgenomen en is bezig hetzelfde te doen met het Federal Bureau of Investigation (FBI). Deze strategische relaties versterken onze inzet om de wetshandhaving te ondersteunen bij het bestrijden van snode activiteiten en bij te dragen aan het herstel van fondsen van slachtoffers.”

In de brief legde Ardoino tevens uit hoe Tether samenwerkte met het Office of Foreign Assets Control (OFAC) om portemonnees op de SDN-lijst (Specially Designated Nationals and Blocked Persons) van de overheid te bevriezen. Hij beschreef het als volgt:

“Onze afstemming op de SDN-lijst van OFAC is een proactieve houding op het gebied van veiligheid, niet alleen maar een nalevingsmaatregel. Door onze sanctiecontroles uit te breiden naar de secundaire markt, scheppen we een precedent in de sector, waarbij we voorop lopen met vooruitziende blik en waakzaamheid.

Dit beleid is eenvoudig maar toch impactvol: we bevriezen portemonnees die zijn gekoppeld aan de SDN-lijst. Deze strategische beslissing is een definitieve stap die is ontworpen om onze gebruikers en de integriteit van het stablecoin-ecosysteem te beschermen.”

In een begeleidend persbericht gaf Ardoino aan dat Tether op een missie is om de wetshandhaving te ondersteunen in een poging om de status van de Amerikaanse dollar op het wereldtoneel te verhogen. Hij vervolgde met:

“Tether is dankbaar voor de mogelijkheid om tegemoet te komen aan de zorgen van de Amerikaanse wetgevers, en we zijn vastbesloten om de nauwe samenwerking van Tether met de wetshandhaving in de VS en wereldwijd voort te zetten. Tether streeft ernaar een partner van wereldklasse voor de VS te zijn terwijl we doorgaan help de wetshandhaving en breid de hegemonie van de dollar wereldwijd uit.”

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!