Bitcoin mining winstgevendheid stijgt naar 19-maandelijks hoogtepunt

Gedurende het weekend hebben Bitcoin (BTC)-miners meer aan transactiekosten verzameld dan de nieuw gecreëerde BTC. Bovendien bereikte de winstgevendheid van het minen het hoogste niveau sinds mei 2022. Op 16 december publiceerde Jameson Lopp, mede-oprichter van Casa HODL, een blokvoorbeeld met betrekking tot de productie van Bitcoin-miners.

Het blok verleende de poolminer van Braiins een aanzienlijke subsidie en ongeveer $570.000 aan 13,4 BTC aan kosten voor de gespecificeerde periode. Bitcoin-educator Kashif Raza merkte op dat dit meer stimulerend was voor miners, en zei:

“Ordinals blijken een zegen te zijn voor miners, maar een nachtmerrie voor individuen die microtransacties verzenden. Dit impliceert dat meer miners machines zullen inzetten om maximale off-block beloningen te verkrijgen.”

Bovendien zijn de gemiddelde BTC-transactiekosten gestegen naar de hoogste niveaus sinds april 2021. De kosten van een Bitcoin-transactie bereikten tijdens het weekend ook tot $37. BTC-hashsnelheid op 19 maanden hoogtepunt Cryptograaf Adam Back benadrukte dat ordinals permanent zijn en dat mensen daarom moeten stoppen met klagen:

“We proberen ze te stoppen, maar ze zullen het op ergere manieren doen. Hoge kosten stimuleren de adoptie van Layer-2 en dwingen innovatie af. Dus ontspan en bouw iets.”

Hij voegde eraan toe dat Bitcoin-miners een meer winstgevende periode kunnen verwachten in de komende dagen. Bovendien heeft de winstgevendheid of hash-prijs de aandacht getrokken door het hoogste niveau in 19 maanden te bereiken, zelfs hoger dan de laatste ordinaalsgekte in mei.

Volgens Hashrate Index steeg de hash-prijs naar $0,130 per TH/s/dag op 17 december. De laatste keer dat het hoger was dan vandaag was in mei 2022. Het is echter nog steeds lager dan het hoogste niveau van $0,400 in juni 2019. De hash-prijs is een functie van netwerkcomplexiteit, Bitcoin-prijs, bloksubsidie en transactiekosten.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!