7RCC dient BTC ETF aanvraag in met milieuvriendelijke draai

7RCC, een bedrijf dat “gespecialiseerd is in het ontwikkelen van oplossingen voor ESG-bewuste investeerders”, heeft een aanvraag ingediend voor een Bitcoin Exchange-Traded Fund (ETF) dat een koolstofneutrale beleggingsoptie in de crypto-ruimte biedt.

Volgens de aanvraag die is ingediend bij de United States Securities and Exchange Commission (SEC), zal de ETF zich richten op investeerders die zich houden aan milieu-, sociale en governanceprincipes (ESG). Als gevolg hiervan zal de ETF voor 80% bestaan uit Bitcoin (BTC) en voor 20% uit termijncontracten voor koolstofkredieten.

Het bedrijf meldde ook dat het beleggingsdoel van de ETF is om de veranderingen in BTC-prijzen en de waarde van termijncontracten voor koolstofkredieten te weerspiegelen, zoals weergegeven door de Vinter Bitcoin Carbon Credits Index. De termijncontracten voor koolstofkredieten zijn gekoppeld aan de waarde van emissierechten die zijn uitgegeven onder het Europees emissiehandelssysteem, de California Carbon Allowance en het Regional Greenhouse Gas Initiative.

In reactie op deze ontwikkeling zei Nate Geraci, president van ETF Store, dat het slechts een kwestie van tijd was voordat een ESG Bitcoin ETF zich aandiende. Geraci voorspelde ook dat er “allerlei variaties” zouden zijn als het gaat om spot Bitcoin ETF’s.

Nate Geraci / X

Op 18 december kondigde de crypto-beurs Gemini aan dat het de bewaarder zou zijn van de 7RCC Bitcoin en Carbon Credit Futures ETF. Gemini schreef dat het fonds investeerders de mogelijkheid biedt om hun wallets te diversifiëren en zei dat het ondersteunen van 7RCC als bewaarder van het fonds een belangrijke ontwikkeling is voor hun platform.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!