Meer dan 8,62 miljard SHIB verbrand in 24 uur tijd – Stijging van 779.000%

In een opmerkelijke gang van zaken is de Shiba Inu-gemeenschap getuige geweest van een verbazingwekkende piek van 779.000% in het aantal verbrande SHIB-tokens in de afgelopen 24 uur.

Deze duizelingwekkende stijging heeft een record gevestigd voor de meest significante 24-uurs verbranding in de geschiedenis van de op meme geïnspireerde cryptocurrency, waardoor maar liefst 8,62 miljard SHIB-tokens effectief uit de circulatie gehaald zijn.

De rol van verbrandingen in het ecosysteem van Shiba Inu

Het verbranden van SHIB-tokens is een cruciaal element geworden binnen het Shiba Inu-ecosysteem, omdat veel investeerders geloven dat deze verbrandingen fungeren als een katalysator voor prijsstijgingen. Elke investeerder kan deelnemen aan het verbranden van SHIB-tokens, en zodra ze zijn verbrand, worden ze permanent uit de circulatie verwijderd , wat leidt tot een vermindering van het totale aanbod van SHIB.

Deze laatste stijging van het aantal tokenverbrandingen, waarvan het merendeel plaatsvond in een enkele transactie waarbij 8.615.169.427 SHIB-tokens naar een dode portemonnee werden overgedragen, wordt toegeschreven aan het Shiba Inu-team.

Lucie, de marketingleider van Shiba Inu, bevestigde deze stap en kondigde aan dat het de tweede dergelijke burn door het team was, met nog meer verbrandingen in het verschiet.

Shiba Inu’s voortdurende toewijding aan verbrandingen

Het Shiba Inu-team had eerder op 4 december een soortgelijke verbranding van meer dan 8 miljard SHIB-tokens uitgevoerd. Deze verbranding werd gefinancierd door de verzamelde netwerkkosten op Shibarium, waarbij ontwikkelaars ongeveer 70% van deze vergoedingen toezegden voor toekomstige SHIB-verbrandingen.

Shytoshi Kusama, de hoofdontwikkelaar van Shiba Inu, heeft zich uitgesproken over het vooruitzicht van meer SHIB-verbrandingen in de toekomst. In een bericht op sociale media hintte Kusama op plannen om SHIB-tokens ter waarde van meer dan $1,2 miljoen uit de circulatie te halen.

Hij benadrukte dat de toenemende acceptatie van SHIB in 2023 zou leiden tot meer symbolische verbranding, met het potentieel voor miljarden SHIB in de komende maanden.

Hij merkte echter ook op dat impactvolle verbrandingen brede adoptie zouden vereisen door leiders in de gedecentraliseerde webindustrie en door leden van de gemeenschap.

Impact op de prijsbeweging van SHIB

De recente stijging van het aantal SHIB-tokens heeft een positieve invloed gehad op de prijs van de cryptocurrency. In de afgelopen 24 uur heeft SHIB een prijspiek van 10% ervaren, waarmee het hoogste punt in vier maanden werd bereikt.

SHIB wordt verhandeld tegen $0,00001072. Hoewel het Shiba Inu-team zich heeft gecommitteerd aan meer tokenburns, is het de moeite waard om op te merken dat de recente stijging van het aantal burns een minimaal effect heeft gehad op het totale aanbod van SHIB, dat nog steeds op een duizelingwekkende 589 biljoen SHIB ligt.

Sinds de oprichting als meme-token heeft het Shiba Inu-ecosysteem de exponentiële groei overleefd. Niettemin heeft het nog een lange reis voor de boeg in termen van prijsgroei, en de verwachting is dat standaard SHIB-verbrandingen een belangrijke rol zullen spelen bij het bereiken van dit doel.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!