Jupiter (JUP) gaat 400 miljoen tokens aan de Solana-gemeenschap airdroppen

De op Solana (SOL) gebaseerde gedecentraliseerde beurs (DEX) Jupiter (JUP) zal volgens zijn oprichter begin volgend jaar een miljard van zijn tokens verdelen onder de gemeenschap.

De oprichter van Jupiter, die pseudoniem Meow heet, zei op het social mediaplatform X dat van de 10 miljard JUP-tokens die uiteindelijk zullen worden geslagen, de helft naar de gemeenschap zal gaan en de andere helft naar het Jupiter-team. Concreet zal 40% van de 10 miljard tokens worden gereserveerd voor vier rondes van community-airdrops, waarvan de eerste naar verwachting in januari zal plaatsvinden. Hij beschreef het als volgt:

“Tokenomics weerspiegelt het ethos van een project, en ons belangrijkste ethos is zo eenvoudig als maar kan: voor een project als Jupiter moet er een gelijk gewicht zijn tussen een gefocuste entiteit die in staat is voortdurend talent van wereldklasse te werven, producten te bouwen en strategie uitvoeren, en een bredere gemeenschap die feiten kan controleren, tegenwicht kan bieden en kan helpen bij het corrigeren van de koers.

Als zodanig zal de JUP van 10 miljard voor 50% worden beheerd door het team en voor 50% worden gedistribueerd onder de gemeenschap. Perfect gebalanceerd, zoals alle katten zouden moeten zijn.”

Meow gaf tevens aan dat het Jupiter-team zichzelf ziet als een “full-stack ecosysteem-push om het Solana- en crypto-ecosysteem te helpen winnen.” Hij ging verder met:

“Wij geloven dat Solana de beste blockchain is voor het onboarden van de volgende miljard gebruikers. En als we mensen ertoe aanzetten JUP te gebruiken, gebruiken ze uiteindelijk ook al het andere op Solana.

En als we een volledige reeks krachtige handelsproducten hebben die net zo goed werken als hun gecentraliseerde divisies, hebben ze geen reden om terug te gaan naar CEX’s.

En als er een kritische massa aan gebruiksscenario’s en leuke dingen is die je on-chain kunt doen, zullen er steeds minder redenen zijn om je kapitaal eruit te halen.”

Volgens de oprichter zullen de komende weken meer details over de airdrop en de JUP-liquiditeitsvoorziening worden onthuld. We houden het in de gaten!

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!