Analist waarschuwt voor een Bitcoin koerscorrectie

Cryptocurrency-analist en handelaar Justin Bennett waarschuwt voor een correctie van Bitcoin (BTC) na een enorme opwaartse trend.

Bennett vertelt aan zijn 110.700 volgers op het socialemediaplatform X dat er mogelijk een bearish trendomkering voor Bitcoin aan het vormen is, die de munt zou kunnen doen dalen tot het niveau van $38.000L

“Niet een geweldige kijk voor BTC terwijl het onder de $43.300 blijft. Mogelijk wordt een lagere hoge [prijs] gevormd en begint dit druk te zetten op de trendlijnondersteuning. De volgende stop is $38.000 bij een aanhoudende breuk.”

Bron: Justin Bennett/X

Bennett heeft de hele week aandacht besteed aan bearish signalen voor Bitcoin.

De handelaar houdt ook nauwlettend de USDT-dominantiegrafiek (USD.T) in de gaten, die bijhoudt hoeveel van de marktkapitalisatie van crypto’s toebehoort aan USDT. Bennett voorspelt dat USDT.D zal stijgen naarmate het een kritiek ondersteuningsniveau bereikt, wat een ander bearish teken voor de markten is, aangezien het suggereert dat handelaren hun crypto-bezittingen mogelijk inruilen voor de stablecoin:

“Tether-dominantie USDT.D – die omgekeerd beweegt aan Bitcoin – voorspelde de recente terugval perfect. Getest en veegde over de dieptepunten van augustus 2022 voor het herstel. Ik houd nog steeds het kanaalondersteuning net onder dat punt in de gaten, wat zou kunnen betekenen dat er nog een hogere piek voor BTC komt voordat een meer significante terugval plaatsvindt.”

Bron: Justin Bennett/X

Hij zegt ook dat de totale marktkapitalisatie van digitale activa (TOTAL) lijkt te zijn gestuit op weerstand, wat neerwaartse druk op Bitcoin aangeeft:

“Het lijkt erop dat de cryptomarkt verkoopdruk vond precies waar we dachten dat het zou kunnen. TOTAL $1,6 biljoen-$1,7 biljoen was/is het weerstandsgebied om in de gaten te houden. Vroege tekenen van een lokale top hier.”

Bron: Justin Bennett/X

Tot slot waarschuwt Bennett dat als Bitcoin de ondersteuning op $38.000 verliest, de volgende ondersteuningslijn op $32.000 ligt:

“Lange tijd te verwachten terugval voor BTC. Mogelijk bereik hier in ontwikkeling voor deze week’s FOMC (Federal Open Market Committee). Ik sta nog steeds open voor een her-test van $48.000 voor een meer significante correctie, maar $37.800 zal cruciaal zijn. Verliezen we dat op de HTFs (hoge tijdframes), dan zien we waarschijnlijk $32.000. We zullen zien.”

Bron: Justin Bennett/X

Bitcoin wordt verhandeld voor $42.181 op het moment van schrijven, een daling van 1,7% in de afgelopen 24 uur.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!