Amerikaanse financiële bedrijven tonen sterke interesse in crypto

Een rapport van crypto-bedrijf Paxos heeft onthuld dat 99% van de Amerikaanse financiële dienstverlenende bedrijven die het heeft ondervraagd, dit jaar evenveel of meer nadruk legden op crypto-projecten dan in voorgaande jaren.

Paxos ondervroeg 400 leidinggevenden van in de Verenigde Staten gevestigde financiële dienstverleners met ten minste vijf miljoen gebruikers en $50 miljard aan beheerde activa of een jaarlijks betalingsvolume van $50 miljard.

Het “2023 Enterprise Digital Asset Adoption Report” toont aan dat ondanks deze overweldigende interesse in het aannemen van de technologie, de bedrijven te maken hebben met verschillende belemmeringen en uitdagingen. 56% van de ondervraagden zei dat de complexiteit van de implementatie het grootste obstakel is voor het lanceren van een cryptoplossing. Paxos zei:

“De veerkracht van digitale activa en blockchaintechnologie in het licht van marktgebeurtenissen, economische uitdagingen en de behoefte aan meer regelgevende duidelijkheid weerspiegelt dat bedrijven de waarde van de technologie op de lange termijn hebben geïnternaliseerd.”

Commentaar gevend op de moeilijkheden in crypto-infrastructuur zei Jonathan Anastasia, een uitvoerende van Mastercard, in het rapport dat samenwerken met een crypto-native bedrijf hen heeft geholpen.

“Infrastructuur is moeilijk. We moesten op zoek gaan naar een speler die van nature in deze ruimte actief is met diepgaande expertise om de bedrijven samen op die reis te brengen.”

Het rapport gaat verder met te zeggen dat 51% van de respondenten marktvolatiliteit aanwees als een belangrijk obstakel voor hun bedrijf om door te gaan met crypto- of blockchainprojecten, en nog eens 43% noemde de financiële kosten van implementatie als een aanzienlijke hindernis.

Ondanks de uitdagingen zei minder dan 2% van de respondenten in de enquête dat een gebrek aan geloof in de voordelen van blockchain een belemmering vormde.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!