74% van de institutionele investeerders van plan crypto bij te kopen

Nu de cryptocurrency-markt steeds meer de aandacht trekt van institutionele investeerders en vermogensbeheerders over de hele wereld, heeft recent onderzoek aangetoond dat de meesten van hen plannen hebben om hun investeringen in de sector in de nabije toekomst te vergroten, wat het groeiende vertrouwen in de cryptobranche illustreert.

Een nieuwe wereldwijde onderzoeksstudie heeft specifiek gevonden dat bijna drie op de vier (74%) ondervraagde institutionele investeerders en vermogensbeheerders van plan zijn om de allocaties van hun organisaties naar cryptocurrency-activa in het komende jaar te vergroten, volgens het rapport.

De studie omvatte de deelname van institutionele investeerders en vermogensbeheerders in de Verenigde Staten, het Verenigd Koninkrijk, Duitsland, Zwitserland, Singapore, Brazilië en de Verenigde Arabische Emiraten, die samen ongeveer $3,5 biljoen aan activa beheren.

Bovendien heeft het onderzoek, in opdracht van het in Londen gevestigde Nickel Digital Asset Management, opgericht door oud-medewerkers van Bankers Trust, Golden Sachs en JPMorgan, ook aangetoond dat bijna een op de vijf (18%) van de ondervraagden van plan is om hun investeringen in crypto aanzienlijk te verhogen.

Daarnaast vindt bijna negen op de tien (87%) investeringsmogelijkheden in de crypto-sector aantrekkelijk op een periode van 12 maanden, terwijl 39% ze “zeer aantrekkelijk” noemde. Tweeënnegentig procent van de ondervraagden beschreef deze mogelijkheden als aantrekkelijk in de komende vijf jaar, terwijl 39% ze “zeer aantrekkelijk” noemde over vijf jaar.

Nickel Digital CEO en founding partner Anatoly Crachilov schreef deze resultaten toe aan het succes van de cryptomarkt sinds het begin van het jaar, wat optimisme heeft aangewakkerd bij investeerders:

“De sterke prestaties van de digitale activamarkt tot nu toe weerspiegelen het groeiende optimisme bij vooruitziende toewijzers dat de markt een duurzame hersteltrend heeft ingezet en een kans biedt om deel te nemen.”

Het is ook vermeldenswaard dat ongeveer twee op de vijf deelnemers (38%) in het onderzoek aangaven dat hun organisatie de afgelopen 12 maanden in de crypto-sector had geïnvesteerd, waarbij 13% zei dat ze hun investeringsniveaus aanzienlijk hadden verhoogd.

Aan de andere kant was niet iedereen even optimistisch. Inderdaad, 49% zei dat ze de afgelopen jaar hun investeringsniveaus in de sector hadden verlaagd, waarbij 13% deze investeringen drastisch verminderde en 7% al hun cryptobezittingen verkocht.

Interessant genoeg toonde het rapport van Nickel van november 2022, tijdens de daling van de crypto-markt op dat moment, aan dat veel professionele investeerders de bearish omstandigheden zagen als een ideale gelegenheid om een basis te leggen voor toekomstige winsten en als een positief vooruitzicht voor de sector.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!