Novogratz gelooft in transactie van rijkdom naar volgende generaties

CEO en oprichter van Galaxy Digital, Mike Novogratz, gelooft dat een overdracht van rijkdom naar de volgende generatie $225 miljard in Bitcoin (BTC) en andere cryptocurrencies zou kunnen injecteren. Novogratz vertelde aan zijn 461.900 volgers op het sociale mediaplatform X dat hij gelooft dat millennials meer geneigd zijn om te investeren in digitale activa dan babyboomers. Hij zei:

“Dit heeft grote gevolgen voor BTC en andere digitale activa. Jonge mensen hebben bewezen dat ze digitale activa beter begrijpen en tonen een bereidheid om te investeren in de ruimte. Naarmate rijkdom van de ene generatie naar de andere gaat, zou er tot wel $225 miljard in digitale activa kunnen stromen.”

Novogratz gelooft ook dat de appetijt van de jongere generatie voor digitale activa zal leiden tot meer politici die voorstander zijn van cryptocurrencies.

“Dit zal ook een diepgaande invloed hebben op het sociale en politieke landschap van de VS. Digitale activa zijn altijd een revolutie van jonge mensen geweest, en ze zullen op zoek gaan naar leiders en beleid dat hun opvattingen vertegenwoordigt.”

Hij zei dat de jongere generaties, waaronder zowel millennials als Gen Z, “een aanzienlijke invloed kunnen hebben op de ongeveer $84,4 biljoen die van babyboomers naar millennials en Gen Z zal overgaan.” Hij baseert zijn opmerkingen op een nieuw rapport dat door Galaxy is uitgebracht over de impact van de zogenaamde grote rijkdomsoverdracht. In het rapport staat het onderstaande:

“Als de Grote Rijkdomsoverdracht vandaag zou plaatsvinden, schatten we dat er een additionele $160 miljard tot $225 miljard naar de cryptomarkten zou stromen op basis van de grotere acceptatie van de technologie door jongere generaties ten opzichte van babyboomers.

Aangezien het grootste deel van de rijkdom die door babyboomers en oudere generaties wordt vastgehouden naar verwachting tegen 2045 aan jongere generaties zal worden overgedragen, suggereert onze schatting dat de impact van de Rijkdomsoverdracht kan resulteren in dagelijkse incrementele koopdruk van $20 miljoen tot $28 miljoen over de hele cryptomarkt in de komende 20 jaar.”

Enquêtegegevens in het rapport tonen aan dat millennials de grootste gebruikers zijn van digitale activa, vijf keer meer dan babyboomers.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!