DonAlt gelooft in een rally naar $60k, waarna ETF zal zorgen voor verdere daling

Een bekende analist heeft een bullish scenario voor Bitcoin (BTC) geschetst nu de crypto-koning handelt onder de $42.000. De anonieme analist DonAlt vertelde namelijk aan zijn 55.300 abonnees op het YouTube-kanaal TechnicalRoundup dat op basis van historische prijspatronen Bitcoin meer dan 45% zou kunnen stijgen vanaf de huidige waarde. Hij waarschuwt echter dat BTC kort daarna zou kunnen corrigeren:

“Als je de consolidatie vergelijkt die we hadden in 2018 en de daaropvolgende berenmarkt met deze [in 2021], zijn ze tot nu toe opvallend vergelijkbaar. Je had een enorme piek. Je had één grote neerwaartse kaars vanaf het all-time high voor zowel 2018 als 2021. Je had twee maanden consolidatie hier [in 2018]. Drie maanden consolidatie hier [in 2021], en daarna weer een klap. Dus het is behoorlijk vergelijkbaar. Dus je hebt de piek. Je hebt de consolidatie. Je hebt de laag, je hebt de piek, consolidatie, laag.

En toen steeg dit [in 2023] vergelijkbaar met hoe het in 2019 deed. Maar veel langzamer. 2019 was recht omhoog. Het doorbrak gewoon de weerstand en hier [in 2023] hebben we dat tot nu toe niet gedaan, maar we handelen erboven.”

De handelaar gelooft dat een mogelijke goedkeuring van Bitcoin exchange-traded funds (ETF’s) op de spotmarkt in januari een rally naar het niveau van $60.000 zou kunnen veroorzaken, gevolgd door een verkoopgolf. Vervolgens, nadat het is gedaald tot $35.000, gelooft hij dat Bitcoin een enorme rally zou kunnen maken voorbij $60.000. DonAlt voegde het volgende aan:

“Als je het bullish scenario bekijkt, zou je kunnen zeggen, ‘Hé, we hebben nog 20 dagen op dit kwartaal voordat het sluit. Als dit omhoog gaat naar de weerstand op ongeveer $60.000, krijgen we misschien een herhaling [van 2019]…

Ik denk dat de ETF een ‘sell-the-news’-evenement gaat zijn en de ETF komt in januari. Dus als de FOMO (angst om iets te missen) mensen het hoger duwen, is dit de beste weerstand die we hebben, namelijk $60.000. En het zou logisch zijn om daarna een paar maanden tot een half jaar, misschien iets langer, neerwaartse beweging te hebben. Dus dat zou in feite betekenen $60.000, dan $35.000. En daarna omhoog.”

Bitcoin wordt verhandeld voor $41.290 op het moment van schrijven, iets gestegen in de laatste 24 uur.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!