Bitcoin (BTC) aanbod bereikt het laagste punt in zes jaar

De afgelopen week heeft de totale voorraad van Bitcoin (BTC) op gecentraliseerde cryptocurrency-beurzen het laagste punt in zes jaar bereikt, zo blijkt uit gegevens van CryptoQuant. Gedurende de afgelopen 45 maanden hebben de beurzen voortdurend nettostromen ervaren.

Een recent rapport van Bitfinex Alpha geeft aan dat de afname van de voorraad van Bitcoin op beurzen wordt beschouwd als een positief signaal. Langetermijnhouders verwerven vaak BTC van beurzen en nemen deze op om hun eigen fondsen voor de lange termijn te beheren. Aan de andere kant storten investeerders met kortere beleggingshorizons hun fondsen op beurzen om deze actief te verhandelen of te verkopen.

De voortdurende daling van het BTC-aanbod op beurzen sinds 2017 heeft aanzienlijke invloed gehad op de prijsschommelingen, beschikbaarheid en het algemene marktgedrag van dit activum. Dit heeft ook gevolgen gehad voor BTC-stortingen op beurzen, die nu zijn gedaald tot het laagste niveau in jaren. De deposito’s op beurzen bevinden zich momenteel op een vergelijkbaar niveau als in juli 2020, wat aangeeft dat er minder druk is om te verkopen.

Bitcoin (BTC) cryptocurrency

De afname van de Bitcoin-voorraad op beurzen volgt kort op de recente overschrijding van de $40.000 drempel door de cryptocurrency, wat de eerste keer is sinds mei 2022. Deze stijging komt na een eerdere daling, veroorzaakt door de ineenstorting van het Terra-ecosysteem. Op dit moment wordt Bitcoin verhandeld tegen $41.100, na te hebben geprobeerd, maar niet in staat te zijn geweest om eerder deze maand het weerstandsniveau van $45.000 te doorbreken.

De waarde van de cryptocurrency blijft toenemen te midden van groeiende verwachtingen dat een Bitcoin exchange-traded fund (ETF) met spotprijzen zal worden goedgekeurd in de Verenigde Staten. Deze goedkeuring zou mogelijk investeerders aantrekken die tot nu toe aan de zijlijn hebben gestaan, omdat een dergelijk fonds het voor hen gemakkelijker zou maken om in de cryptocurrency te investeren zonder zelf hun privésleutels te beheren.

Volgens berichten van CryptoGlobe hebben verschillende analisten optimistische voorspellingen gedaan voor de prijs van BTC. Onlangs deelde de bekende on-chain analist Willy Woo zijn voorspelling dat er mogelijk een herstel zou kunnen zijn naar de $39.900-zone voordat de opwaartse trend wordt voortgezet.

In de tussentijd heeft Standard Chartered, een multinationaal bank- en financieel dienstverleningsbedrijf gevestigd in Londen, gesuggereerd dat de prijs van BTC tegen het einde van volgend jaar zou kunnen stijgen tot $120.000. Dit komt nadat ze eerder voorspelden dat de prijs dit jaar zou stijgen tot $50.000.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!