Euro stablecoin creatie wordt geleid door Galaxy Digital CEO

Het nieuwe regime voor crypto-activa van de Europese Unie, inclusief regels voor stablecoins, biedt een duidelijker pad voor financiële dienstverleners die de markt willen betreden en zou bredere acceptatie van op de euro gebaseerde tokens kunnen stimuleren. Volgens Bloomberg zullen Deutsche Bank en de Nederlandse marktmaker Flow Traders samenwerken met de crypto-fondsbeheerder Galaxy Digital Holdings om een op de euro gesteunde stablecoin te creëren.

Het nieuwe bedrijf, genaamd AllUnity, zal gevestigd zijn in Duitsland en plannen hebben om de adoptie van getokeniseerde activa te bevorderen. Höptner geeft aan dat het plan is dat DWS de reserves van de voorgestelde stablecoin zal beheren.

AllUnity zal worden gelanceerd in het eerste kwartaal van 2024 na ontvangst van de eerste goedkeuringen van toezichthouders, maar zal pas zijn stablecoin lanceren na het verkrijgen van een volledige elektronisch geldlicentie, volgens een verklaring van het bedrijf.

Deze stap komt temidden van de aanstaande invoering van regelgeving voor cryptocurrency in de Europese Unie genaamd Market in Crypto Assets (MiCA). Echter blijven op de dollar gekoppelde stablecoins populairder dan hun digitale euro-tegenhangers.

Tether, het leidende stablecoin-monster met een marktwaarde van $90 miljard, wordt gevolgd door USDC, dat een marktkapitalisatie heeft van $24 miljard, beide gekoppeld aan de Amerikaanse dollar.

De dominantie van USDT zou echter kunnen afnemen, aangezien USDC – de stablecoin uitgegeven door Circle – aanzienlijk hoger werd gerangschikt in de meest recente wereldwijde ranglijst van S&P, gepubliceerd op 13 december. AllUnity is de nieuwste speler in een drukke stablecoin-markt, maar de ogen zijn nu gericht op de door Duitsland gesteunde reserve om bij te dragen aan wat al een markt van $128 miljard is.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!