Cardano verliest ruim 98% van kleine ADA-holders

Recente on-chain data onthult een zorgwekkende trend: een aanzienlijke daling in het aantal kleine wallet-bezittingen, met name die met 1 tot 10 ADA, het native token van Cardano. Op 17 november vond een verbluffende afname van 98,1% plaats in dergelijke wallets, een historisch signaal van capitulatie dat wijst op een mogelijke ommekeer in de prijsrichting.

Santiment / X

Deze ontwikkeling staat in contrast met de indrukwekkende prijsstijging van 65% van Cardano’s ADA-token sinds 17 november, waarmee Cardano tijdelijk wordt gepositioneerd als een leider in de crypto-marktrally. Echter, de plotselinge daling van kleine wallets roept zorgen op voor de lopende rally.

Een afname van kleine wallet-adressen wordt vaak gezien als een waarschuwingssignaal, wat suggereert dat particuliere beleggers met kleinere bezittingen mogelijk het vertrouwen verliezen in de mogelijkheid van het activum om een bullish momentum te handhaven. Het massale vertrek van dergelijke investeerders wordt vaak beschouwd als een voorbode van bredere marktdalingen, wat wijst op een collectieve verschuiving naar liquidatie en verminderde koopdruk.

Terwijl de prijsgrafiek van ADA volatiliteit vertoont, met recente bullish kaarsen die wijzen op sterke koopinteresse, vormt de onderliggende trend van retail capitulatie een uitdaging voor het handhaven van de huidige waarderingen. De voortdurende uitstroom van kleine wallet-houders kan ADA voor uitdagingen stellen om zijn huidige waardering te handhaven. De prijs van ADA blijft robuust, maar de aanzienlijke daling in het aantal kleine wallet-adressen dient als een vroeg waarschuwingssignaal voor de prijsrally van Cardano, hoewel het op dit punt nog te vroeg is om voorspellingen te doen.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!