Grote handelaren wachten nog met instappen, volgens CoinShares-executive

De Chief Strategy Officer van het markt inlichtingenbedrijf CoinShares heeft gezegd dat blue-chip handelaren nog steeds aan de zijlijn wachten terwijl crypto zijn “meest gehate rally” lanceert. In een nieuw interview met CNBC Television zei CoinShares-executive Meltem Demirors dat institutionele beleggers samen met veel particuliere handelaren nog steeds aan de zijlijn staan.

“Er zijn veel verschillende factoren waar kopers rekening mee houden, maar de grote handelaren – de macro-desks – zijn nog niet begonnen met kopen… Er zijn nog steeds veel institutionele beleggers die wachten, en voor mij is het grote, leidende indicatie wanneer de detailhandel terug is en dat is wanneer de ‘dog coins’ beginnen te rennen.”

Demirors gaf aan dat de digitale activa-industrie zich midden in zijn “meest gehate rally” bevindt, omdat het publiek moe is van het horen over cryptocurrencies. Het volgende werd aangegeven:

“2022 was een slecht jaar voor ons. Het begon niet geweldig in juni en duurde tot het einde van het jaar met FTX. Veel faillissementen, mislukkingen en regelrechte fraude.

We hebben net de laatste bom laten vallen met Binance… Ook zagen we een aankondiging dat [Changpeng Zhao], de oprichter van Binance, een schikking heeft getroffen met de SEC (US Securities and Exchange Commission)…

Terwijl we vooruit kijken – noem ik dit ‘de meest gehate rally.’ We gaan het einde van het jaar in, iedereen is moe van het horen over crypto, maar schat, we zijn zo terug.”

De totale marktkapitalisatie van crypto-activa op 23 oktober was $1,06 biljoen. Momenteel staat deze teller op $1.60 biljoen.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!