Tether blokkeert 41 wallets gekoppeld aan OFAC-sanctielijst

Tether Holdings Ltd, de uitgever van de door de Verenigde Staten gekoppelde stablecoin USDT, heeft ongeveer 41 accounts geblokkeerd die gekoppeld zijn aan een speciale sanctielijst.

Opmerkelijk is dat een aantal van deze cryptorekeningen Tornado Cash hebben gebruikt, de cryptomixer die eerder gesanctioneerd was door het Amerikaanse ministerie van Financiën, het Office of Foreign Assets Control (OFAC), voor het witwassen van ongeveer $7 miljard.

De geblokkeerde accounts hebben nog geen illegale activiteit ondernomen, hoewel er wordt beweerd dat er een verband is met de Axie Infinity Ronin-brugexploit. In een blogpost beschouwt Tether deze stap als een proactieve inspanning en een voorzorgsmaatregel tegen dergelijke gebeurtenissen.

Tether start vrijwillig blokkeringsbeleid voor wallets

Na een reeks aanvallen op verschillende cryptoprojecten en het illegale gebruik van crypto om regelgevingskaders te omzeilen, taken te ontwijken en terrorisme te financieren, stelde OFAC een Specially Designated Nationals (SDN) List op. De walletadressen van deze verdachte actoren, waaronder grote terroristische groepen, werden op deze lijst vermeld.

In september 2022 werden vijf crypto-adressen die verbonden waren met een extremistische Russische paramilitaire groep toegevoegd aan de SDN-lijst. In lijn met deze ontwikkeling heeft Tether een nieuw vrijwillig beleid voor het bevriezen van wallets geïnitieerd om activiteiten tegen te gaan die verband houden met personen op deze OFAC SDN-lijst.

Tether zoekt naar regulering ter bescherming van het gebruik van stablecoins

Tether beweert dat dit haar strategie is om ervoor te zorgen dat de omgeving wereldwijd veilig en betrouwbaar is voor gebruikers. Het is een manier om bestaande beveiligingsprotocollen aan te vullen, en op de lange termijn verwacht de stablecoin-uitgever dat het bedrijf dichter bij samenwerking met wereldwijde regelgevers en wetshandhavingsinstanties komt om het gebruik van stablecoins te beschermen.

Paolo Ardoino, CEO van Tether, zei:

“Door vrijwillige blokkering van nieuwe toevoegingen aan de SDN-lijst en het blokkeren van eerder toegevoegde adressen, kunnen we het positieve gebruik van stablecointechnologie verder versterken en een veiliger ecosysteem voor alle gebruikers bevorderen.”

Tether en Binance blokkeren wallets van terroristen

Dit is niet de eerste keer dat Tether dergelijke acties heeft ondernomen op wallets op haar platform. In oktober werden 36 wallets die waren gekoppeld aan de financiering van terrorisme en oorlogsvoering in Palestina en Israël geblokkeerd door de stablecoin-uitgever. Binance voerde eveneens dezelfde actie uit op accounts die waren geassocieerd met de Palestijnse militante groep Hamas.

Dit toont uiteindelijk de toewijding van cryptobedrijven om het misbruik van hun respectievelijke platforms voor illegale activiteiten te voorkomen en te voldoen aan internationale regelgeving.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!