Bitcoin bereikt deze week $50.000, aldus analist

Een analist die zijn volgers blijft vergroten met tijdige voorspellingen over Bitcoin (BTC), gelooft dat de crypto-koning binnenkort $50.000 zal bereiken.

De pseudonieme handelaar Credible Crypto vertelt zijn 358.300 volgers op het sociale mediaplatform X dat hij kijkt naar de spot- en derivatenmarktgegevens van Bitcoin nadat BTC steeg naar een nieuw hoogtepunt van $44.700 in 2023.

Volgens de analist is het onwaarschijnlijk dat Bitcoin een aanzienlijke correctie zal ondergaan, aangezien BTC blijft signaleren dat de stijgende trend zal aanhouden:

“De recente stijging was een short squeeze. Dit is dezelfde strategie die we hebben gezien voor deze hele rally – spotlimietabsorptie gevolgd door een short squeeze, spoel en herhaal helemaal omhoog.

Dus open interest is nu eigenlijk ONDER de ‘nieuwe basislijn’, wat zeer, zeer gezond is – dit betekent dat er niet veel leverage is op deze prijzen om weg te spoelen, dus verwacht geen grote dip die zich magisch manifesteert.

Ten tweede is de financiering nu bijna volledig gereset – zelfs lager dan het was vóór deze kleine stijging. Opnieuw een zeer gezond teken. Al met al heeft deze stijging nog ruimte om door te gaan.

Opnieuw verwacht ik $50.000 tegen [deze] week, dus dit is precies het soort gegevens dat ik wil zien voor die verwachting om uit te komen.”

Bron: Credible Crypto/X

Op het moment van schrijven wordt Bitcoin verhandeld voor $43.987, wat wijst op een opwaarts potentieel van ongeveer 13% in zeven dagen als de voorspelling van de handelaar uitkomt.

Hoewel Credible Crypto gelooft dat een prijs van $50.000 op korte termijn voor Bitcoin in het verschiet ligt, voorspelt hij dat BTC zal terugtrekken naar het niveau van $42.000 voordat de volgende stijging plaatsvindt:

“Ik verwacht nog steeds dat we onze lokale BTC-lows zullen vegen, maar denk dat het neerwaartse risico daarna beperkt is. Hieronder is waar ik op dit moment naar kijk.”

Bron: Credible Crypto/X

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!