Regulering van crypto en Web3 in India uitgesteld tot medio 2025

India neemt een voorzichtige benadering ten aanzien van de regulering van crypto en Web3. Het parlementslid Jayant Sinha gaf aan dat het land waarschijnlijk niet op korte termijn een specifieke wetsvoorstel voor crypto of Web3 zal introduceren, misschien pas tegen medio 2025.

Sinha merkte op dat de gebruiksmogelijkheden voor cryptocurrencies en Web3-toepassingen lokaal evolueren. Er is meer tijd nodig om de meest impactvolle toepassingen voor de Indiase economie en het financiële systeem te identificeren.

Zo verklaarde de Indiase wetgever:

“Regulatoren en beleidsmakers zijn verantwoordelijk, niet alleen aan de innovatiekant, wat we natuurlijk willen aanmoedigen, maar ook aan de veiligheidskant. We moeten echt dat evenwicht vinden en dat evenwicht zal zich ontwikkelen in de komende 12 tot 18 maanden.”

Sinha gaf ook aan dat de wereldwijde regelgevingsnormen rond deze technologieën nog in ontwikkeling zijn. En met belangrijke landen als de VS en het VK die verkiezingen houden in 2024, zal er pas over minstens 18 maanden meer duidelijkheid zijn over internationale normen.

In plaats van wetgeving suggereerde Sinha dat India zal vertrouwen op een reeks smalle beleidsbeslissingen als een soort van de facto regelgevend kader, dat in lijn is met de aankomende aanbevelingen van de G20.

De reeds bestaande regels vereisen dat crypto-beurzen anti-witwascontroles implementeren en belasting heffen op investeringen. Voorlopig kunnen deze gefaseerde stappen voldoende zijn.

Sinha benadrukte de zorgen van de centrale bank van India met betrekking tot crypto, met name gezien de kapitaalcontroles in India en de niet-vrij verhandelbare aard van de roepie. Hij benadrukte de noodzaak tot voorzichtigheid bij het omgaan met crypto in India en erkende het revolutionaire potentieel van de technologieën die aan Web3 ten grondslag liggen.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!