India roept opnieuw op tot globaal regelgevend kader

Tijdens een interview met Business Today benadrukte de premier van India, Narendra Modi, opnieuw de noodzaak van een wereldwijde benadering voor het reguleren van cryptocurrencies en digitale activa.

Voorafgaand aan de G20-top van dit jaar, die op 9 en 10 september in Delhi zal plaatsvinden en waarvan India dit jaar het voorzitterschap heeft, heeft India opnieuw de noodzaak van eenduidige crypto-regelgeving benadrukt. Tijdens het interview sprak premier Narendra Modi over opkomende technologieën zoals cryptocurrencies en blockchain en merkte op dat deze technologieën een wereldwijde impact hebben. Als zodanig zei premier Modi dat de regulering van deze technologieën een mondiale benadering vereist.

De premier merkte op dat India zijn bijdrage levert aan het kader en zei:

“Het voorzitterschap van India in de G20 heeft het gesprek over crypto uitgebreid, verder dan financiële stabiliteit, om de bredere macro-economische implicaties ervan te overwegen, vooral voor opkomende markten en ontwikkelingseconomieën. Ons voorzitterschap heeft ook verrijkende seminars en discussies georganiseerd, dieper inzicht gegeven in crypto-activa.”

Premier Modi zei verder dat hij voorstander is van een meer inclusieve G20 en zou graag zien dat de Afrikaanse Unie wordt toegevoegd aan de G20 om deel uit te maken van de discussie over crypto-regulering. Modi zei:

“We zijn niet gestopt bij het bedenken van hoe we verder moeten gaan. We zijn ook gekomen met concrete details over de weg vooruit en hoe snel we moeten handelen.

Dus, onze routekaart is gedetailleerd en actiegericht.”

India heeft onlangs commentaar gegeven op welke benadering crypto-regulering zou moeten volgen en handhaaft krachtig dat de G20 gecoördineerde crypto-regulering moet implementeren. De standpunten van India komen overeen met die van het Internationaal Monetair Fonds (IMF) en de Financial Stability Board (FSB).

Op verschillende eerdere gelegenheden hebben Indiase wetgevers en politici gesuggereerd dat er wereldwijde consensus nodig is om regulering aan te pakken.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!