SOL kan door naar $100 zodra het sluit boven de $70, aldus expert

De medeoprichter van BitMEX, Arthur Hayes, onthulde dat hij zeer optimistisch is over Solana (SOL) in een eerder vandaag gepubliceerde post op X. In de post onthulde Hayes dat hij verwacht dat de altcoin de komende dagen zou kunnen stijgen tot wel $100.

Deze post volgt kort nadat de cryptocurrency erin slaagde om de afgelopen 24 uur boven een belangrijk weerstandsniveau uit te komen. Tijdens deze periode overtrof SOL de $70-markering en bleef het ook boven dit niveau handelen op het moment van schrijven.

Arthur Hayes / X

Als het native token van Solana vandaag een dagelijkse candle sluit boven de $70, zou het mogelijk de basis kunnen hebben om naar de $100-markering te bewegen. Ter ondersteuning van deze optimistische these is er een oplopend driehoekspatroon ontstaan op de dagelijkse grafiek van de altcoin. Dit specifieke patroon ontstond nadat SOL een reeks hogere dieptepunten had opgetekend en suggereert dat SOL binnenkort zou kunnen uitbreken.

Naast het optimistische grafiekpatroon gaven ook technische indicatoren op de dagelijkse grafiek van SOL een positief signaal. De eerste indicator waar investeerders op moeten letten, is de Moving Average Convergence Divergence (MACD). In de afgelopen 48 uur is de MACD-lijn boven de MACD Signaallijn gekruist, wat zou kunnen wijzen op een voortzetting van de positieve trend van SOL.

Kopers leken ook de overhand te hebben ten opzichte van verkopers op de dagelijkse grafiek van SOL. Dit werd duidelijk door de Relative Strength Index (RSI) -indicator. Met de RSI-lijn gepositioneerd boven de RSI Simple Moving Average (SMA) -lijn, zou het voor stieren wellicht gemakkelijker zijn om SOL te stimuleren dan voor verkopers om de prijs in de komende dagen omlaag te halen.

Deze optimistische these blijft mogelijk zolang SOL boven $70 blijft. Mocht het echter een dagelijkse kaars sluiten onder dit niveau, dan zou het risico lopen om te corrigeren naar het volgende belangrijke ondersteuningsniveau op $49,65 in de komende 2 weken.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!