SEC waarschuwt investeerders nogmaals voor crypto-activa

Het Office of Investor Education and Advocacy van de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) heeft een strenge waarschuwing afgegeven aan beleggers die investeringen overwegen die betrekking hebben op crypto-activa.

De toezichthouder blijft aandringen op voorzichtigheid en benadrukt de buitengewone volatiliteit en het speculatieve karakter van dergelijke beleggingen. Om dit standpunt kracht bij te zetten herinnerde het beleggers eraan dat de platforms waarmee zij deze effecten kopen, verkopen, lenen of uitlenen mogelijk geen belangrijke bescherming bieden. Volgens het agentschap blijft het risico op verlies aanzienlijk voor individuele beleggers die deelnemen aan transacties waarbij crypto-activa betrokken zijn.

Volgens de verklaring voldoen degenen die investeringen of diensten in crypto-activa aanbieden tevens mogelijk niet aan de toepasselijke wetten, inclusief federale effectenwetten. Volgens deze wetten kan een bedrijf geen effecten aanbieden of verkopen tenzij het effectenaanbod is geregistreerd bij de SEC of er een vrijstelling van registratie is verleend.

Daarnaast ging het in de waarschuwing ook in op het concept van Proof of Reserves, dat onlangs vaak door de cryptocurrency-markt is gebruikt om zijn reserves te bewijzen. Het gaf het volgende aan:

“Cryptoactiva-entiteiten, inclusief handelsplatforms en emittenten van crypto-activa, gebruiken de term Proof of Reserves om een ​​vrijwillige methode te beschrijven voor het leveren van bewijs dat een entiteit over voldoende reserves beschikt om de reserves te dekken die op een bepaald moment voor klanten en rekeningen worden aangehouden.” term “. Dergelijke diensten bieden echter mogelijk geen zinvolle zekerheid dat deze organisaties over voldoende activa beschikken om de saldi van hun klanten te ondersteunen.”

SEC-functionarissen beweerden tot slot dat investeringen in cryptocurrency extreem riskant zijn:

“Beleggingen in crypto-activa kunnen extreem riskant zijn en vertonen vaak volatiliteit. Het afgelopen jaar is de crypto-activawereld extreem onstabiel geweest, waarbij een aantal grote platforms en crypto-activa failliet zijn gegaan en/of hun waarde hebben verloren.” profiteren van de groeiende populariteit van crypto-activa om particuliere beleggers tot oplichting te verleiden, wat vaak tot verwoestende verliezen leidt.”

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!