Bitcoin kan dalen na ETF-goedkeuring, aldus Burniske

Een prominente durfkapitalist in digitale activa gelooft dat goedkeuring van een Bitcoin (BTC) exchange-traded fund (ETF) op de spotmarkt ervoor zou kunnen zorgen dat de koning van de crypto een dip ervaart.

Chris Burniske, de oprichter van Placeholder Capital, vertelde aan zijn 268.800 volgers op het sociale mediaplatform X dat de huidige stijging van de prijs van Bitcoin erop zou kunnen wijzen dat houders winst zullen nemen als een spot BTC ETF wordt goedgekeurd door de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) volgende maand, wat op korte termijn een dip zou veroorzaken. Hij gelooft ook dat een afwijzing een verkoopgolf zou veroorzaken:

“Dat gezegd hebbende, denk ik nog steeds dat de BTC ETF-goedkeuringsperiode rond 10 januari 2024 een fade is:

Afwijzingen: verkoopgolf. Goedkeuringen: iedereen die gaat kopen, heeft gekocht in anticipatie. De marketingmachines van de reuzen in de traditionele financiële sector zullen tijd nodig hebben om aan te gaan en goedkeuringen om te zetten in koopstromen.

Fade.”

De handelaar waarschuwt dat de Bitcoin-uptrend zou kunnen dalen zoals het deed in 2019 na een piek, mogelijk in het eerste kwartaal van volgend jaar. Hierover zei hij:

“Ik zie dat we bezig zijn met het ‘full-send’ rotatiespel, ik ben het aantal genuttigde biertjes kwijtgeraakt. Dat is zorgelijk, maar het drinken kan gemakkelijk doorgaan tot januari. Mijn basisscenario ontvouwt zich nog steeds.

‘Als BTC en ETH hier de pan uit rijzen, en dan volgt alles, dan zouden we een herhaling kunnen krijgen van medio 2019 – net hoog genoeg gaan om mensen te laten geloven dat misschien, heel misschien, nieuwe all-time highs om de hoek zijn, voordat we een laatste uitwissing ondergaan (Q1 ’24?) en stevige hogere [prijs] laagtes vastleggen.'”

De handelaar zei ook dat het mogelijk nog even zal duren voordat alleen blockchain-gebruiksscenario’s een bullmarkt kunnen stimuleren.

“Ik denk niet dat we klaar zijn voor een volwaardige bull-markt aan de productkant omdat er nog steeds polijsten en verzenden nodig is op het gebied van gebruikerservaring en nieuwe apps, om de volgende orde van grootte van gebruikers binnen te leiden. Er komen coole dingen naar voren, maar niet genoeg in aantal of schaal. De komende paar kwartalen zullen dat veranderen.”

Bitcoin wordt verhandeld voor $43.932 op het moment van schrijven, iets hoger in de afgelopen 24 uur.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!