Aangepaste BlackRock spot Bitcoin ETF-indiening zorgt voor speculatie over mogelijke “kill switch”

In een recente ontwikkeling die de aandacht heeft getrokken van de cryptocurrency-gemeenschap heeft BlackRock, ‘s werelds grootste vermogensbeheerder, zijn S-1-aanvraag voor een door Bitcoin (BTC) voorgesteld exchange-traded fund (ETF) bijgewerkt. Deze wijziging werd aangebracht na gesprekken met de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) en heeft speculatie aangewakkerd over een mogelijke “kill switch”, ingebed in het raamwerk van de ETF.

De invloed van SEC op het Bitcoin ETF-voorstel van BlackRock

De herziene indiening van BlackRock bevat scherpe waarschuwingen over de gevolgen als toezichthouders Bitcoin als een effect classificeren. Volgens het document zou deze verandering in het regelgevende standpunt aanzienlijke gevolgen kunnen hebben voor zowel de handelswaarde van Bitcoin als de ETF-aandelen. Het voorbeeld van XRP, dat een drastische prijs kende daling na de handhavingsactie van de SEC tegen Ripple Labs, wordt als precedent aangehaald.

Juridische professionals en insiders uit de industrie hebben kennis genomen van deze ontwikkeling. Tuur Demeester, oprichter van Adamant Research, speculeerde over de mogelijkheid dat de SEC een “kill switch” zou eisen voor de Bitcoin ETF. Op dezelfde manier omschreef juridisch expert Joe Carlasare het amendement als ‘interessant’, wat aangeeft dat dit mogelijk is ingegeven door het aandringen van de SEC op het opnemen van openbaarmaking over het veiligheidsrisico.

Caitlin Long, CEO van Avanti Bank, koppelde de update van BlackRock aan een wetsontwerp in New Jersey, dat virtuele valuta als effecten zou categoriseren wanneer deze aan institutionele beleggers worden verkocht. Dit verband heeft geleid tot verdere vermoedens over het potentieel voor een verborgen agenda tegen Bitcoin in de ETF-documentatie.

Verschillende perspectieven op de aanpassingen van BlackRock

Hoewel sommigen dit amendement met argwaan bekijken, beschouwen anderen het als standaard juridische praktijk in het goedkeuringsproces voor ETF’s. Een commentator uit de sector bagatelliseerde op basis van bronnen binnen de SEC de directe zorgen en suggereerde dat het amendement een typisch voorbeeld van juridische voorzichtigheid is. Carlasare verklaarde later dat hij over betrouwbare informatie beschikt die de rol van de SEC bij het dicteren van deze controversiële taal bevestigt.

De discussie rond de gewijzigde ETF’s van BlackRock benadrukt de aanzienlijke invloed van de SEC op de toekomst van Bitcoin ETF’s. De strenge compliance-eisen van de Commissie weerspiegelen haar voorzichtige houding tegenover cryptocurrencies, een standpunt dat door de crypto-industrie vaak als onvriendelijk wordt ervaren.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!