Waar heeft Bitcoin support en waar kan het weerstand verwachten?

Volgens de interpretatie van Martinez uit het Bitcoin (BTC) UTXO Realized Price Distribution (URPD)-model is het $37.000 prijsniveau een belangrijke ondersteuningszone om in de gaten te houden. Als aanvullende informatie benadrukte de analist het $47.360 prijsniveau als een belangrijke weerstand om op te letten.

Ali Martinez / X

De Bitcoin koers heeft onlangs een sterke prestatie geleverd en even de $42.000 prijsbarrière doorbroken om een nieuw hoogtepunt voor het jaar neer te zetten. Op dit moment heeft de prijs van Bitcoin zich teruggetrokken tot $41.651,72, maar behoudt nog steeds een groeipercentage van 5,3% in de afgelopen 24 uur. De handelsvolumes geven ook inzicht in hoe meer van de markt zich in Bitcoin heeft gestort, aangezien er in de afgelopen 24 uur meer dan $33,75 miljard aan BTC van eigenaar is gewisseld op exchanges.

Een cruciale trend die door marktanalist en CryptoQuant CEO Ki Young Ju is opgemerkt, is het patroon dat Bitcoin-whales vertoonden voor deze aanhoudende bull-run. Ki Young Ju zei dat whales handelden alsof ze de toekomst zagen en “giga long-posities openden bij $29.000.”

Kim Young Ju / X

Hoewel sommige critici misschien proberen deze beweging van Bitcoin-whales te negeren, wees de topanalist erop dat deze walvissen hun bullish acties hebben volgehouden en in een risicovolle modus zijn geweest sinds de prijs van Bitcoin handelde op $16.000.

Gegevens van de “Coinbase and CME Price Premium”-metric bewijzen dat de vraag uit de VS toeneemt. Om dit aan te vullen, suggereerde hij hoe vroeg de markt is, aangezien particuliere beleggers nog niet volledig aan het feest hebben deelgenomen. Young wees ook op de groei in mining difficulty als gevolg van investeringen in mining rigs door Bitcoin miners.

Met de investeringen en de hogere hashrate voorspelde hij dat de kosten voor het minen van BTC kunnen stijgen tot $36.000, wat een minimum levensvatbare prijs vormt voor elke BTC vóór het komende halveringsevenement. Hoewel niet expliciet genoemd door de twee analisten, draagt de impact van een mogelijke Bitcoin Spot ETF aanzienlijk bij aan de huidige groei die de munt tot nu toe in dit kwartaal heeft gerealiseerd.

BlackRock, Fidelity Investments, Grayscale Investments en Ark Invest, onder anderen, anticiperen op feedback van de Amerikaanse SEC over hun aanvraag voor een spot Bitcoin ETF. Analisten van Bloomberg handhaven hun kansen op goedkeuring op 90% met een nieuw tijdsbestek om feedback van de toezichthouder te verwachten tussen 5 januari en 10 januari.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!