Bitcoin miners verdienen recordomzet van $1,16 miljard

In november bereikten Bitcoin miners een significante mijlpaal in hun omzet voor het jaar 2023, met een hoogtepunt van $1,16 miljard. Deze maand trok niet alleen de aandacht vanwege de totale verdiensten, maar vestigde ook een record voor de hoogste maandelijkse kosten die miners gedurende het jaar hebben gemaakt.

Bitcoin-mining fees bereiken hoogtepunt

November was een voorspoedige maand voor Bitcoin (BTC) miners, ondersteund door stijgende prijzen en aanzienlijk hogere transactiekosten. Statistieken laten zien dat miners een totale omzet van $1,16 miljard hebben gegenereerd, waarbij de kosten $142,19 miljoen aan dit bedrag hebben bijgedragen.

Deze prestatie overtrof het vorige record dat in mei 2023 werd behaald, waarbij de totale verdiensten $919,22 miljoen bedroegen, inclusief $125,92 miljoen aan kosten. Tussen mei en november 2023 hebben bitcoin miners schommelingen in hun inkomsten ervaren, waarbij de kosten zijn gestegen van ongeveer $17 miljoen tot een hoogtepunt van $38 miljoen in juni.

De omzet in november overtrof de prestaties van mei met een stijging van ongeveer 26,19%. Desondanks vertoonde de hashprijs, gedefinieerd als de opbrengst per petahash per seconde (PH/s) per dag, een gunstiger beeld aan het begin van mei in vergelijking met de hoogste waarden die werden waargenomen in november.

Op 8 mei 2023 toonde de data aan dat één PH/s aan hashpower gewaardeerd werd op $124,17. In tegenstelling hiermee lag de hoogste waarde in november, geregistreerd op de 18e, iets lager op $96,36 per PH/s.

November vertoonde een bescheiden toename in de verwerking van bitcoin (BTC) transacties ten opzichte van mei, met 16,42 miljoen transacties in november, net iets meer dan de 16,3 miljoen in mei. Bovendien bereikte het dagelijkse volume van Bitcoin onchain in USD-termen opmerkelijke hoogten in de afgelopen maand, hoewel het achterbleef bij de hoogste piek van het jaar, die plaatsvond op 29 oktober 2023.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!