Bitcoin adoptie groeit door terwijl BTC boven de $40K komt

Tijdens zijn rally boven de $40.000 prijsmarkering voor het eerst sinds april 2022, heeft het aantal adressen met Bitcoin (BTC) de 50 miljoen overschreden. Gegevens van Santiment laten zien dat er 51,14 miljoen BTC-adressen zijn met een saldo. Met het grootste deel van het jaar gekenmerkt door groei in de totale marktkapitalisatie van de crypto-markt, is het totale aantal BTC-adressen sinds januari met 17% gegroeid.

Op dit moment wisselt BTC van eigenaar voor $41.752. Tijdens de intraday handelssessie op 4 december handelde de toonaangevende munt kortstondig boven de $42.000 voordat er een lichte terugtrekking plaatsvond. Met een toenemende vraag naar de munt in de laatste week, is de waarde bijna 12% gestegen in de laatste week.

De echter opgenomen stijging in de ‘age-consumed’ metric van Bitcoin op 4 december wijst echter op aanstaande prijsvolatiliteit. De age-consumed metric volgt de hoeveelheid tokens die op een bepaalde datum van adres wisselen, vermenigvuldigd met de tijd sinds hun laatste beweging.

Meestal suggereert een stijging in de age-consumed metric van een activum dat er een aanzienlijk aantal eerder inactieve tokens begint te veranderen van adres. Dit geeft aan dat er een plotselinge en sterke verschuiving is opgetreden in het gedrag van lange termijn houders. Omgekeerd, wanneer de metric een daling vertoont, betekent dit dat lang vastgehouden munten in wallet-adressen blijven zonder te worden verhandeld.

Deze metric wordt gebruikt voor het volgen van lokale hoogte- en dieptepunten van activa. Dit komt doordat lange termijn houders niet vaak geneigd zijn tot snelle bewegingen van hun slapende munten. Daarom leidt dit altijd tot belangrijke verschuivingen in marktomstandigheden wanneer dit gebeurt. Tussen 3 en 4 december steeg de age-consumed van BTC met bijna 400%, van 4,5 miljoen naar 23 miljoen binnen de 24 uur.

Terwijl de koningsmunt handelt op een hoogtepunt van 18 maanden, is de vraag onder spottraders toegenomen. De belangrijkste momentumindicatoren van de munt op een dagelijkse grafiek werden waargenomen in overbought-regio’s op het moment van schrijven.

Bijvoorbeeld, BTC’s Relative Strength Index (RSI) en Money Flow Index (MFI) waarden waren respectievelijk 75,49 en 81,93. Dit suggereerde dat de accumulatie van munten overweldigend de distributie overschreed.

Evenzo rustte de Aroon Up Line van de munt op 92,86%. Wanneer de Aroon Up Line van een activum dicht bij 100 staat, geeft dit aan dat de uptrend sterk is. Het suggereert ook dat het meest recente hoogtepunt relatief recent is bereikt.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!