Raoul Pal: Nieuwe bull-markt gaat beginnen door instappende bedrijven

Macro-goeroe Raoul Pal heeft gezegd dat crypto-middelen op weg zijn naar een nieuwe bull-markt nu traditionele financiële bedrijven beginnen in te stappen in de opkomende sector. In een nieuwe thread vertelde de voormalige Goldman Sachs-executive aan zijn miljoen volgers op het sociale mediaplatform X dat de crypto-wereld staat te popelen voor een enorme uitbreiding nu traditionele financiële bedrijven hun vlaggen beginnen te planten in de digitale activabranche. Hij gaf het volgende aan:

“We zien ook dat veel van de grootste bedrijven op het gebied van fiat geld de crypto-wereld met afgunst bekijken en beginnen te bezoeken en kantoren te bouwen. Denk aan alle banken en vermogensbeheerders die beginnen te bouwen op blockchain-technologie, zoals Franklin Templeton, Fidelity, Apollo, JPM, Goldman, enzovoort.”

Volgens de CEO van Real Vision is de crypto-wereld een nieuw territorium, los van het traditionele financiële systeem dat hij fiat land noemt. Pal merkte op dat het hele punt van crypto en Bitcoin (BTC) is om een parallelle economie op te bouwen die alledaagse mensen kan helpen ontsnappen aan de valutadevaluatie die wordt waargenomen in fiat land. Hij zei hierover:

“De reden dat Bitcoin bestaat, is juist om het traditionele banksysteem te omzeilen en de basis te leggen voor de opbouw van een nieuw financieel systeem parallel daaraan – de crypto-wereld.

Zo’n nieuwe wereld trekt in de loop van de tijd nieuwe migranten [uit fiat land] aan na elke daaropvolgende fase van devaluatie of kwesties in Fiat-Land – zoals oorlog of onteigening van rijkdom, bijvoorbeeld, beide veroorzaken migratie uit fiat land in massa.”

Pal ging verder met te zeggen dat aankomende Bitcoin exchange-traded funds (ETF’s) zullen dienen als een brug tussen de cryptowereld en fiat land.

“Het grote nieuws buiten de problemen in de banksector (die de migratie naar de cryptowereld zullen beïnvloeden) is de komst van BTC ETF’s. De juiste manier om hierover na te denken, is dat het een ‘handelsovereenkomst’ is tussen fiat land en de cryptowereld.

Deze overeenkomst maakt het mogelijk dat FDI (buitenlandse directe investeringen) naar de nieuwe wereld stroomt. Om FDI te laten stromen, moeten fiat-bewoners superieure rendementen zien. Met de SPX (S&P 500) die 7% stijgt en BTC die 100% stijgt, ziet de nieuwe wereld er behoorlijk aantrekkelijk uit.”

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!