Bitcoin koers op weg naar $48.000 en daarna corrigeren?

Allereerst willen we Fortune favours the Brave bedanken voor deze Bitcoin analyse. Vergeet hen niet op Discord te volgen door hier te klikken!

December belooft altijd een spannende maand te zijn voor Bitcoin (BTC), de toonaangevende cryptocurrency. De laatste vier weken van het jaar brengen vaak turbulente bewegingen in de koers en onthullen verrassende trends die de wereld van digitale valuta’s beïnvloeden.

Deze analyse duikt dieper in de wereld van Bitcoin gedurende deze laatste maand. Van de invloed van institutionele investeringen tot seizoensgebonden sentiment: we onderzoeken de factoren die het pad van Bitcoin kunnen bepalen tijdens deze boeiende en vaak onvoorspelbare periode.

LET OP! Dit is géén financieel advies!

Eerst naar $48.000, dan corrigeren?

Nu we december ingaan, zijn er verschillende punten waar ik rekening mee houd. Allereerst kijk ik naar vergelijkingen met vorige bearmarkets/cycli. Zoals vaker blijkt, zitten we momenteel in een fase waarin we eerst een significante stijging zien gevolgd door een correctie. Hoewel ik nog steeds geloof dat dit patroon zich zal herhalen, durf ik niet met zekerheid te zeggen waar de piek zal liggen. In eerdere cycli is opgemerkt dat we eerst terugkeren naar Fibonacci-retracementniveaus, met een beweging richting de 0.618. Daarna vond in 2015 een correctie van 41% plaats en in 2019 een correctie van 52%.

Als we dit patroon opnieuw zouden herhalen, zou dat betekenen dat we een stijging zouden zien richting de $48k, gevolgd door een aanzienlijke correctie richting support. Er zijn nog twee belangrijke indicatoren die typisch getest worden in december/januari: de bullmarket support band en de 100-weeks Simple Moving Average (SMA). Als we vergelijkbare correcties zien als in eerdere cycli, kunnen we een correctie van 40% zien tot ongeveer $28k en zelfs 50% tot ongeveer $23k. Hoewel ik persoonlijk niet verwacht dat dit precies zal gebeuren, is het belangrijk om te onthouden dat dergelijke correcties procentueel gezien wel voorkwamen in vorige cycli, dus het is iets om in gedachten te houden.

SMA op $28.000

Elk halveringsjaar vertoont Bitcoin een opmerkelijk patroon: in januari lijkt de prijs typisch de 100-week Simple Moving Average (SMA) op te zoeken, als anticipatie op de aanstaande halvering. Deze consistente beweging in het begin van het jaar markeert een intrigerende cyclus, waar Bitcoin zich lijkt voor te bereiden op significante veranderingen.

Nu bevindt de 100-week Simple Moving Average (SMA) zich rond de $28.000, met een opwaartse trend. Maar de grote vraag die blijft hangen, is: ‘Is this time different?’ Het patroon is consistent, de SMA toont een stijgende lijn, maar toch rijst de vraag of de geschiedenis zich zal herhalen of dat er ditmaal een breuk in het patroon zal zijn. Een boeiende kwestie te midden van deze opkomende dynamiek binnen Bitcoin.

Opzoek naar de bull market support band

Januari in het halveringsjaar markeert niet alleen de zoektocht naar de 100-week Simple Moving Average (SMA), maar ook naar de ‘bull market support band’. Deze consistente trend voegt een extra laag van voorspelbaarheid toe aan de vraag of deze cyclus zich zal herhalen of dat er ditmaal een breuk in het patroon zal zijn voor Bitcoin.

Als ik naar de grafiek kijk, lijkt $48k op het eerste gezicht behoorlijk ver weg, maar eigenlijk is dat niet het geval. Procentueel gezien is $48k slechts 26% verwijderd van onze huidige positie. Ik geloof dat een stijging naar dat niveau zeker mogelijk is voor BTC, maar tegelijkertijd acht ik het ook waarschijnlijk dat er op dit moment een correctie kan plaatsvinden richting de bullmarket support band. Dit idee baseer ik op de tijd die BTC doorgaans nodig heeft om van de bullmarket support band naar de volgende te gaan, dat is ongeveer +/- 10 weken, wat ons naar eind december brengt.

Vanuit een rationeel perspectief lijkt dit ook een geschikt moment voor een correctie. We hebben een aanzienlijke stijging gezien gedurende een lange periode, en als we naar historische patronen kijken, met name in deze fase van de cyclus (een accumulatiejaar), zien we vaak dat na zo’n sterke stijging een correctie plaatsvindt voordat de koers weer omhoog gaat.

Conclusie

Dit hoeft niet allemaal in december plaats te vinden, maar het zou wel eens in december kunnen beginnen, denk ik. Ik zie een mogelijke stijging richting $48k, gevolgd door een terugval richting de $30k-zone, mogelijk zelfs een korte piek richting het begin van $40k voordat we weer dalen naar $30k. Of het kan zijn dat we vanaf hier teruggaan naar de $30k-support. Kortom, mijn conclusie is dat een herbezoek aan de support rond $30k waarschijnlijk is, ongeacht de kortetermijnkoersen.

Fortune favours the Brave in de wereld van crypto! Wil je meer van deze waardevolle updates ontvangen? Sluit je dan aan bij onze Discord-community, ‘Fortune Favours the Brave Crypto’. Ontvang regelmatige updates, diepgaande analyses en levendige discussies – alles gratis! Wees onderdeel van onze groeiende community van crypto-enthousiastelingen en blijf een stap voor op de markt. Join vandaag nog en verken de grenzeloze mogelijkheden van de cryptowereld! https://discord.gg/eB2bqHWU

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!